-
Αρχική > Συνταγές > Πιπεριές γεμιστές, με φέτα και ντομάτα

Πιπεριές γεμιστές, με φέτα και ντομάτα

Πρόκειται για έναν από τους πιο νόστιμους καλοκαιρινούς μεζέδες, που όμως τώρα πια, μπορούμε να τον απολαμβάνουμε συνεχώς, όλο το χρόνο.

Με πολύ απλή αλλά νόστιμη γέμιση, που γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα. Φτιάξτε τις και είναι σίγουρο ότι δεν θα θέλετε κυρίως πιάτο.

Πιπεριές γεμιστές, με φέτα και ντομάτα

Υλικά

•   20 μέτριες πιπεριές κέρατο
•   2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, στειμμένες και ψιλοκομμένες
•   1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
•   ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή ή (1 κουτ. γλυκού φρέσκια)
•   ½ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
•   1 αυγό φρέσκο
•   150 γραμ. φέτα τρίμμα
•   100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
•   ½ φλυτζ. καφέ ελαιόλαδο
•   αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

 

Πιπεριές γεμιστές, με φέτα και ντομάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πιπεριές γεμιστές, με φέτα και ντομάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πλένουμε καλά τις πιπεριές, κόβουμε τα  κοτσάνια και αφαιρούμε τους σπόρους.
Μ᾿ ένα μυτερό μαχαίρι κάνουμε δυο χαρακιές κατά μήκος, σε κάθε πιπεριά,  για να φύγουν τα υγρά στο ψήσιμο.
Σ᾿ ένα μπολ ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, τη ρίγανη, την πιπεριά, το αυγό, τη φέτα, το κεφαλοτύρι και το πιπέρι.
Πιπεριές γεμιστές, με φέτα και ντομάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πιπεριές γεμιστές, με φέτα και ντομάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις πιπεριές, σπρώχνοντας το μείγμα να πάει μέσα.
Τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι και τις κλείνουμε με τα κοτσάνια τους.
Τις περιχύνουμε με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στη μεσαία σχάρα, στον αέρα για 30′ περίπου, μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν με το λάδι τους.Τεμάχια: 20

 

faghta-giagias

 

Top
Enable Notifications OK No thanks