-
Αρχική > Αθλητικά > Ολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινο μετάλλιο ο Λευτέρης Πετρούνιας – Η απονομή και οι πρώτες δηλώσεις

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινο μετάλλιο ο Λευτέρης Πετρούνιας – Η απονομή και οι πρώτες δηλώσεις

 

Το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους κέρδισε ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική προσπάθεια στον μεγάλο τελικό, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες. Ο Λευτέρης Πετρούνιας, βαθμολογήθηκε με 15.200, ενώ μία μικρή αστάθεια στην έξοδο, του στέρησε ένα δεύτερο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Κινέζος, Γιανγκ Λιού (15.500) και στο δεύτερο ο συμπατριώτης του, Χάο Γιου (15.300).

Ο Έλληνας γυμναστής ανέβηκε στους κρίκους, έβδομος κατά σειρά, γεγονός που ήταν ταυτόχρονα πλεονέκτημα και μειονέκτημα. Αφενός γνώριζε την απόδοση των αντιπάλων του και κατά συνέπεια ποια βαθμολογία θα του έδινε το χρυσό μετάλλιο και αφετέρου είχε το φυσιολογικό άγχος του αθλητή, που κυνηγά μία συγκεκριμένη επίδοση.

Ο Κινέζος Γιανγκ Λιού, ήταν εξαιρετικός και με 15.500 βαθμούς… έβαλε δύσκολα στους αντιπάλους του. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, έκανε το καλύτερο δυνατόν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του προγράμματος του. Όμως αυτή η αστάθεια στην έξοδο, αποδείχθηκε καταλυτική στη βαθμολογία.

Η έκπληξη του αγώνα, ήταν ο έτερος Κινέζος, Χάο Γιού, ο οποίος ξεπέρασε τον εαυτό του και με 15.300 βαθμούς, άφησε εκτός βάθρου τον Γάλλο, Σαμίρ Σαϊντ.

Δείτε την καταπληκτική εμφάνιση του Έλληνα γυμναστή:

Δείτε το βίντεο από την απονομή του χάλκινου μεταλλίου στον Έλληνα γυμναστή:

Αμέσως μετά την απονομή, ο Λευτέρης Πετρούνιας πλησίασε χαμογελαστός την τηλεοπτική κάμερα και αφιέρωσε το μετάλλιο στις κόρες του:

 

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣΣτην Ελλάδα και τις κόρες του, αφιέρωσε το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Έλληνας γυμναστής, που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ευχαρίστησε παράλληλα την σύζυγο και την ομάδα του, ενώ έστειλε μήνυμα ότι “θα τα πούμε στο Παρίσι, δεν κλείνει η καριέρα με τρίτη θέση, πρέπει να κλείσει με πρώτη θέση”.

“Αισθάνομαι πάρα πολύ γεμάτος είπε ο Λευτέρης Πετρούνιας στις πρώτες του δηλώσεις στην ΕΡΤ, έπειτα από την κατάκτηση του μεταλλίου και έκανε λόγο για έναν “εξαιρετικό τελικό” που ήταν δύσκολη η διαχείρισή του.

Όπως εξήγησε, “είναι ανάμικτα τα συναισθήματα, είμαι πολύ ευτυχισμένος που είμαι ξανά στα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά από πανδημία, χειρουργεία και όλα όσα έχω περάσει. Παρόλα αυτά, έχω μία γλυκόπικρη γεύση, γιατί μ’ αρέσει να κερδίζω” και εμφανίστηκε αποφασισμένος ότι θα κάνει τα πάντα για να ξανακερδίσει την πρώτη θέση.

“Αυτό το μετάλλιο σημαίνει δικαίωση, ότι καλώς συνέχισαν να πιστεύουν όσοι πίστευαν σε εμένα και με στήριζαν σε όλες μου τις δύσκολες στιγμές και απάντηση σε όσους σταμάτησαν να πιστεύουν, σε όσους πίστεψαν ότι δεν θα καταφέρω να επιστρέψω μετά το χειρουργείο μου”, πρόσθεσε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης.

Απάντησε, τέλος, και στην ερώτηση, “εάν ήταν η μαμά σου εδώ, τι θα της έλεγες”.

 

ENIKOS
Top
Enable Notifications OK No thanks