-
Αρχική > Πολιτισμός > Προοδευτικός : Ευχαριστήρια στην  Σάσα Παπουλίδου και στα παιδιά και καθηγητές του Μπαϊρακτάρειου Δημοτικού  Ωδείου (φώτο )

Προοδευτικός : Ευχαριστήρια στην  Σάσα Παπουλίδου και στα παιδιά και καθηγητές του Μπαϊρακτάρειου Δημοτικού  Ωδείου (φώτο )

Το θείο δώρο που είχαμε στην εκδήλωσή μας <<Η πόλη τιμά.. η πόλη θυμάται>> ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Μπαϊρακτάρειο Δημοτικό Ωδείο Καστοριάς . Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και τα παιδιά και οι καθηγητές τους ,για τις όμορφες μελωδίες που μας χάρισαν με τις φωνούλες τους αλλά και με τα μουσικά τους όργανα. Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας και τους ευχόμαστε καλή πρόοδο στην ζωή τους.

Το Δημοτικό Ωδείο Καστοριάς κατόπιν της ευγενικής δωρεάς του κυρίου Δημητρίου Μπαιρακτάρη και Σουλτάνας Πετσάλνικου λειτουργεί από το 2012 και αποτελεί σημαντικό παράγοντα στη μουσική εκπαίδευση και μουσική προσφορά στην πόλη της Καστοριάς .Στο Ωδείο έχουν την ευκαιρία να σπουδάσουν οι μαθητές κλασικό πιάνο,κιθάρα,πνευστά, κρουστά, ανώτερα θεωρητικά και μουσική προπαιδεία.
Ιδιαίτερα όμως θα ευχαριστήσουμε την καλλιτεχνική διευθύντρια του Ωδείου την πολυτάλαντη κα Σάσα Παπουλίδου ,την οποία θα θέλαμε να την γνωρίσουμε καλύτερα.
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΑΠΟΥΛΙΔΟΥ
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά. Σπούδασε στο Νέο Ωδείο και στο Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Κάτοχος Διπλώματος Πιάνου, Ανώτερων Θεωρητικών, τίτλου Μεταπτυχιακού Προγράμματος Μουσικοθεραπείας του Μουσικού Κολλέγιου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το αντίστοιχο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Σπουδών του New York University, ΗΠΑ και Επιμόρφωσης Μουσικοπαιδαγωγικής Αγωγής.
Ίδρυσε τη Μουσική Σχολή «Αθ. Κ. Παπουλίδου» στην Καστοριά η οποία λειτούργησε από το 1997 έως το 2007 και έκτοτε εργάζεται, ως καθηγήτρια πιάνου, στο Δημοτικό
Ωδείο Καστοριάς, όπου είναι Καλλιτεχνική Διευθύντρια.
Έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμα Σεμινάρια Πιάνου και Μουσικοπαιδαγωγικής Αγωγής, συναυλίες ατομικές και ομαδικές σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Αθήνα, Καστοριά. Με το Δημοτικό Θέατρο Καστοριάς, συμμετείχε ως μουσικός στις παραστάσεις, «Πρόσωπα σε κοντινό πλάνο», «Ο κύκλος με την κιμωλία», «Το αηδόνι του Αυτοκράτορα», «Πασχαλινά διηγήματα», «Καλοκαιρινή Ποίηση» και σύνθεσε μουσική για την παράσταση «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη. Επιπλέον, σύνθεσε μουσική για τη θεατρική παράσταση «Under Control» από το Σύλλογο ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΡΟΔΙ και συμμετείχε στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Εν λευκώ» του Νικόλα Μερτζανίδη, με μελοποίηση ποιημάτων και αυτοσχεδιασμό σε πιάνο.
Σύνθεσε και έπαιξε πιάνο επί σκηνής στην παράσταση «θεατροσφηνάκι- Υστερίες εγκλεισμού – Κυριακάτικο ξύπνημα» και συμμετείχε με σύνθεση – απόδοση μουσικής σε πέντε χριστουγεννιάτικα αφηγήματα (Η γάτα στο Dovreffel, Ο μικρός διαβολάκος και τα Χριστούγεννα, Επιβάτης στη μηχανή του χρόνου, Το μικρό κορίτσι και η κακιά μάγισσα του χειμώνα, Κανάν’ καιρό τα καλλικατζούρια), σε παραγωγή του Δήμου
Καστοριάς, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του 12ημέρου 2020-21 «8με8». Ένα μεγάλο ευχαριστώ από το Δ.Σ. του Προοδευτικού Συλλόγου στην κα Σάσα Παπουλίδου για την άριστη συνεργασία που είχαμε στην οργάνωση της εκδήλωσής μας και πολλές ευχές για νέες μουσικές παραστάσεις που μπορεί να γίνουν στην πόλη μας.
Top
Enable Notifications OK No thanks