-
Αρχική > Αθλητικά > Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η μη ανταγωνιστική ποδηλατική διοργάνωση “Brevet Καστοριάς 2021 ( φωτογραφίες )

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η μη ανταγωνιστική ποδηλατική διοργάνωση “Brevet Καστοριάς 2021 ( φωτογραφίες )

, που έλαβε χώρα το Σάββατο 31 Ιουλίου. Ως διοργανωτής ο Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς ”620” ευχαριστεί θερμά τους συνδιοργανωτές Δ.Καστοριάς και Δ.Βοΐου που ανταποκρίθηκαν άμεσα και στήριξαν αυτήν την εκδήλωση, η οποία ήταν αφιερωμένη στη “Γυναίκα της Πίνδου” και στην Επέτειο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Η διαδρομή που χαράχθηκε από τον σύλλογο μας τιμάει την “Γυναίκα της Πίνδου”, την ιστορία της Πατρίδας μας, τα χωριά μας και τέλος τιμάει το ποδήλατο. Με μια ποδηλατική πρόκληση 200 χλμ, ένα ταξίδι στον χρόνο, στην μνήμη και στην ιστορία, ακολουθώντας μια διαδρομή από τα χωριά του Γράμμου στα πετρόκτιστα χωριά της Πίνδου και από εκεί στα Μαστοροχώρια του Βοΐου.
Με βάση τον σχεδιασμό της διαδρομής του “Brevet” πρώτη στάση ήταν το Νεστόριο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι γνωστή “η παράτολμη επιχείρηση με τις 75 γυναίκες του Νεστορίου που μετέφεραν εφόδια στο Επταχώρι” τον Οκτώβριο του 1940, όπου η έδρα του Αποσπάσματος Πίνδου με Διοικητή το Δαβάκη. Όπως γνωστή είναι και η ανάλογη δράση των γυναικών Επταχωρίου, Ζούζουλης, Πενταλόφου και άλλων χωριών της Πίνδου και Βοΐου το 1940.


Με δυναμική συμμετοχή 75 ποδηλατών κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας στην Καστοριά, όπου δόθηκε και η εκκίνηση στις 7:30 με τον τερματισμό τους να γίνεται σταδιακά μετά τις 15:ΟΟ και μέχρι τις 21:00 στο ίδιο σημείο, με 1ο τερματίσαντα Καστοριανό ποδηλάτη.
Οι ποδηλάτες μας απόλαυσαν την πολύ όμορφη, αλλά δύσκολη διαδρομή μήκους 200 χλμ. ξεκινώντας από το Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας Καστοριάς και διασχίζοντας κατά σειρά τα χωριά Μεσοποταμία- Νεστόριο – Πεύκο- Πευκόφυτο – Χρυσή – Πυρσόγιαννη – Επταχώρι – Πεντάλοφος (άγαλμα της γυναίκας της Πίνδου) – Τσοτύλι – Νεάπολη με τερματισμό στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας Καστοριάς.
Σε έναν αγώνα που ήταν όλοι νικητές, οι συμμετέχοντες μετέφεραν το μήνυμα του υγιούς ανταγωνισμού. Στόχος και σκοπός είναι η ανάδειξη και προβολή της χρήσης του ποδηλάτου, όχι μόνο ως μέσο άθλησης, τουρισμού, αλλά να καταφέρουμε να το εντάξουμε στην καθημερινότητά μας, κατανοώντας τα οφέλη της ποδηλασίας, τόσο για μας όσο και για το περιβάλλον.
Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν εκτός από το μετάλλιο συμμετοχής διάφορα αναμνηστικά δώρα, αλλά κυρίως μια πλούσια εμπειρία από την ποδηλατική τους διαδρομή.
Να πούμε συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες που έλαβαν μέρος, καθώς και σε όσους στήριξαν όλη αυτή την διοργάνωση.
Να ευχαριστήσουμε επίσης, τον Δήμο Νεστορίου για την βοήθεια του.
Εν συνεχεία, να ευχαριστήσουμε θερμά τους εθελοντές μας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του συλλόγου μας στέλνοντας και αυτοί το δικό τους ηχηρό μήνυμα εθελοντισμού και προσφοράς.
Επίσης, να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας, που πρόθυμα στήριξαν όλη αυτή την προσπάθεια.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες θέλουμε να δώσουμε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς για τα εξαιρετικά μέτρα Τάξης και Τροχαίας που έλαβε, με αποτέλεσμα την άψογη πραγματοποίηση του παραπάνω ποδηλατικού γεγονότος.
Και τέλος, ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν από οποιοδήποτε πόστο στην διοργάνωση και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου.

Top
Enable Notifications    OK No thanks