-
Αρχική > Τοπικά νέα > Καστορία: Θυρανοίξια Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής στη Γράμμουστα Καστορίας ( Φωτογραφίες )

Καστορία: Θυρανοίξια Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής στη Γράμμουστα Καστορίας ( Φωτογραφίες )

Καστορία: Την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021, ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ βρέθηκε στην ορεινή Γράμμουστα, προκειμένου να προστεί της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και εν συνεχεία να τελέσει τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής.

Ο Σεβασμιώτατος διακόνησε το κήρυγμα του θείου λόγου ομιλώντας καταλλήλως για το νόημα της ευαγγελικής περικοπής περί της θεραπείας του παραλύτου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, κλήρος και λαός ανέβηκαν στον νεόδμητο ναό της Αγίας Παρασκευής, στη θέση του οποίου (πριν την καταστροφή της κοινότητας), υπήρχε ναός αφιερωμένος στην Αγία Παρασκευή. Εκεί, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ακολουθία των Θυρανοιξίων και ευλόγησε τον ιερό χώρο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μεταφέρθηκε με τα χέρια και η εφέστιος εικόνα της Παναγίας της Γραμμουστιανής προς ευλογία του τόπου και των πιστών.

Την επιμέλεια για την ανέγερση του Ιερού αυτού Ναού που θα κοσμεί τον τόπο είχε ο π. Λεωνίδας Μπάρδος, Αρχιερατικός Επίτροπος του Άργους Ορεστικού και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού.

Στις τελετές παρέστησαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γρηγόρης Γρηγοριάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, ο Δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γράμμουστας Αλεξάνδρα Μάτσια, ο Αστυνομικός Διευθυντής Καστοριάς Θωμάς Ζήκας, ο Γενικός Συντονιστής Οργανωτικού Δυτικής Μακεδονίας Νέας Δημοκρατίας, Στέργιος Αδάμ καθώς και πλήθος κόσμου.

   

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks