-
Αρχική > Απόψεις > Αφγανοί ante portas (προ των καστοριανών θυρών) Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου

Αφγανοί ante portas (προ των καστοριανών θυρών) Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου

  • Μπορεί η Ελλάδα να ετοιμάζεται να δεχθεί τα επερχόμενα κύματα των Αφγανών μεταναστών στα ανατολικά –θαλάσσια και χερσαία- σύνορα της, ωστόσο στην πραγματικότητα αυτοί έχουν κάνει μια μεγάλη υπέρβαση. Βρίσκονται ήδη δίπλα μας στην ανάποδη πλευρά της χώρας, μια ανάσα μόνον μακριά από τα δικά μας σύνορα, Καστοριάς- Αλβανίας, στο Δυρράχιο.
  • Συγκεκριμένα, στις 28 Αυγούστου, μεταγωγικά των αμερικανικών αποστολών καταβίβασαν στο αεροδρόμιο του Δυρραχίου τους 121 πρώτους αφγανούς μετανάστες οι οποίοι θα παραμείνουν στην γειτονική μας χώρα υπό ένα καθεστώς προσωρινής/transit παραμονής, μέχρι τουλάχιστον να αποσαφηνίσουν οι αμερικανοί το που ακριβώς θα μετεγκατασταθούν αυτοί οριστικά.
  • Ο Ράμα πάντως φαίνεται απολύτως διατεθειμένος στα πλαίσια μιας «ουμανιστικής» πολιτικής να δεχθεί έναν πληθυσμό τουλάχιστον 3000 αφγανών, προορίζοντας τους για εγκατάσταση στις περιοχές της ελληνικής μειονότητας.
  • «Είναι πολύ σαφές για εμάς», επεσήμανε «πως ήμασταν κι εμείς Αφγανοί πριν από τρεις μόλις δεκαετίες, όταν φύγαμε από την κόλασή μας. Δεν δικαιούμαστε να δείξουμε επιλησμοσύνη κι οφείλουμε να δειχθούμε καλοί απέναντι τους. Το χρωστάμε στα παιδιά μας!»
  • Το πρόβλημα είναι που ακριβώς θα εγκατασταθούν αυτοί οι άνθρωποι και τι συμπεριφορές θα επιδείξουν στην νέα τους πατρίδα.
  • Ηδη στην Γερμανία, με νέους και πιο μεθοδικούς ελέγχους των εκεί αρχών διαπιστώθηκε πως ανάμεσα στην μεγάλη μάζα των φυγάδων της Καμπούλ κατάφεραν να παρεισφρήσουν κι ένα σωρό εγκληματίες οι οποίοι είχαν ήδη καταδικαστεί στην Γερμανία, σε ένα προηγούμενο στάδιο εκεί παραμονής τους, για παιδεραστία, για κλοπές, βίαιο ακτιβισμό και είχαν απελαθεί.
  • Το μόνο σίγουρο είναι ότι πως άτομα αυτής της κατηγορίας δεν πήγανε μόνον στην Γερμανία.
  • Αν κι εφόσον άτομα αυτής της ομοταξίας εγκατασταθούν σε περιοχές της βόρειας Ηπείρου, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως θα έχουμε να διανύσουμε έναν δύσκολο χειμώνα.
  • Την ώρα μάλιστα που τα δικά μας φυλάκια στην περιοχή του Γράμμου είναι επανδρωμένα από μια δράκα μόνον στρατιωτών, με σχεδόν μηδενικές επιχειρησιακές δυνατότητες….

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks