-
Αρχική > Απόψεις > Προβληματισμός για το άνοιγμα των  σχολείων  χωρίς ουσιαστικά μέτρα θωράκισης έναντι της Πανδημίας ( Ειρήνη Αντωνοπούλου διδάκτωρ πανεπιστημίου )

Προβληματισμός για το άνοιγμα των  σχολείων  χωρίς ουσιαστικά μέτρα θωράκισης έναντι της Πανδημίας ( Ειρήνη Αντωνοπούλου διδάκτωρ πανεπιστημίου )

Υγεία λέξη με μεγάλη σημασία, γιατί σημαίνει Ολότητα, σημαίνει αγιοσύνη, σημαίνει βαθιά θεραπεία του Είναι σου.
Υγεία μια λέξη που μπροστά της όλα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες…
Κάπως έτσι και η υπουργική ηγεσία παιδείας στις λεπτομέρειες  άφησε τα μέτρα που ΔΕΝ πήρε για τη νέα σχολική χρονιά.
Ανοίγουν τα σχολεία και προβληματίζομαι… Δυστυχώς  χωρίς ουσιαστικά μέτρα θωράκισής τους απέναντι στην εξάπλωση της πανδημίας καθώς και για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών.
Μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια στα σχολεία, κατάλληλες αίθουσες, 15 μαθητές ανά τάξη, αυξημένο προσωπικό καθαριότητας, μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ για εκπαιδευτικούς και μαθητές, ναι στον εμβολιασμό – όχι στον εκβιασμό και διαίρεση των εργαζομένων.
Επίσης τι να πω για τη γενιά των μαθητών της τηλεκπαίδευσης που έχει λάβει τον χαρακτηρισμό της «γενιάς της ημιτελούς μάθησης» ως κληρονομιά της πανδημίας. Μια κληρονομιά, που θα τους συνοδεύει σε όλη τους τη ζωή
. Όσες προσπάθειες και να γίνουν, δεν πρόκειται να γίνει αναπλήρωση των κενών. Ειδικά οι αδύναμοι -μαθησιακά- μαθητές έχουν πληρώσει το βαρύτερο τίμημα, μη αναστρέψιμη πορεία !
Εύχομαι η Παναγιά που γεννήθηκε σαν χτες να βάλλει το χέρι το χέρι της ή να σταθούμε τυχεροί  η τηλεκπαίδευση να αποτελέσει παρελθόν ειδικά για τους μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου.
Καλημέρα με ΥΓΕΙΑ σε όλο τον κόσμο.
Top
Enable Notifications OK No thanks