-
Αρχική > Πολιτισμός > Δήμος Καστοριάς :  θεματικές περιηγήσεις με θέμα: “Η Καστοριά της Επαναστατικής περιόδου. Ιστορίες και μνημεία αφηγούνται τα γεγονότα του 21“,  ( φωτογραφίες )

Δήμος Καστοριάς :  θεματικές περιηγήσεις με θέμα: “Η Καστοριά της Επαναστατικής περιόδου. Ιστορίες και μνημεία αφηγούνται τα γεγονότα του 21“,  ( φωτογραφίες )

Την σημαία του πολιτισμού ανυψώνει ο δήμος Καστοριάς διοργανώνοντας πολιτιστικές εκδηλώσεις που σκοπό έχουν να αναδείξουν τις τα πολιτιστικά στοιχεία και μνημεία της περιοχής μας.

Δύο θεματικές περιηγήσεις με θέμα: “Η Καστοριά της Επαναστατικής περιόδου. Ιστορίες και μνημεία αφηγούνται τα γεγονότα του 21“, διοργανώνει  ο Δήμος Καστοριάς στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2021, με τον Ιστορικό – Ξεναγό Ρωμύλο Μαντζούρα, στο πλαίσιο της Επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Είναι μια  ευκαιρία για τον επισκέπτη  άλλα και  τον Καστοριανό   να γίνει ταπεινός προσκυνητής  της πολιτιστικής μας  κληρονομιάς , μέσα στην μυσταγωγία των χρωμάτων και των αρωμάτων του φθινοπώρου.

Η διαδρομή

«Σημείο συνάντησης  είναι η Πλατεία Δαβάκη, διοικητικό κέντρο της οθωμανικής περιόδου. Διαμέσω της οδού Χριστοπούλου, προχωράμε  προς το Απόζαρι, κάνοντας φυσικά και  στάσεις σε σημεία ενδιαφέροντος της θεματικής ξενάγησης.

 Από το αρχοντικό Χριστόπουλου ανηφορίζουμε στην Ελεούσα και κατευθυνόμαστε στο Ντολτσό,  καταλήγοντας στο αρχοντικό των εθνομαρτύρων Αδελφών Εμμανουήλ».

Ας μη ξεχνάμε ότι η κουλτούρα και ο πολιτισμός μπορούν να αποτελέσουν, όπως πολλοί τονίζουν, το καταφύγιο στην οικονομική  και υγειονομική κρίση που εδώ και λίγα  χρόνια αντιμετωπίζει η πατρίδα μας κατ επέκταση και η Καστοριά μας . Πέρα όμως από την οικονομική κρίση, υπάρχει και η κρίση αξιών. Καιρός λοιπόν να επιστρέψουμε στις ρίζες μας, στα ήθη, έθιμα και την παράδοση μας και να μη σταθούμε στα μελανά γεγονότα, να τα προσπεράσουμε και να συνεχίσουμε αναζητώντας νέες ελπίδες αποζητώντας τη δική μας Ιθάκη  γνωρίζοντας μέσα από πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Καστοριάς  την  Καστοριά της Επαναστατικής περιόδου τις  Ιστορίες και μνημεία  της που αφηγούνται τα γεγονότα του 21

 

Top
Enable Notifications OK No thanks