-
Αρχική > πρωτοσέλιδα > Μεγάλος ο αριθμός θανάτων στον νομό Καστοριάς από την αρχή της πανδημίας(θεδώρα Κωτσοπούλου)

Μεγάλος ο αριθμός θανάτων στον νομό Καστοριάς από την αρχή της πανδημίας(θεδώρα Κωτσοπούλου)

Η συνεχής ανακοίνωση νέων κρουσμάτων, του κορωνοϊού, αυξάνουν καθημερινά τον αριθμό των αρρώστων στη χώρα μας και εντείνουν το αίσθημα ανησυχίας και φόβου σε όλους μας και φυσικά και στην περιοχή μας η οποία έζησε από τις πρώτες πόλεις της Ελλάδος την  θανατηφόρα πανδημία χάνοντας μάλιστα και 61 συμπολίτες μας .

Βλέπουμε η κατάσταση αντί να εξομαλυνθεί γίνεται ολοένα και πιο σοβαρή με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να ανακοινώνει συνέχεια  μέτρα προφύλαξης των πολιτών και περιορισμού της εξάπλωσης της.

Αύριο ανοίγουν και τα σχολεία και πολλοί κάνουν  λόγο για αύξηση κρουσμάτων.

Παρόλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τις αρνητικές συνέπειες, τόσο στην καθημερινή και κοινωνική μας ζωή, όσο και στην οικονομία.

Ολόκληροι κλάδοι και πολλές επιχειρήσεις μετράνε ζημιές χιλιάδων ευρώ εξαιτίας της ακύρωσης και της αναβολής μιας σειράς από εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Από τους πρώτους φυσικά κλάδους που υπέστησαν πολλές και τεράστιες ζημιές είναι η γουνοποιία και η εκτροφή γουνοφώρων ζώων,  όπου φυσικά και εκεί υπάρχουν οικονομικές ζημιές σε τοπικούς επιχειρηματίες.

Πρόσφατα ακυρώθηκε και η διεθνής έκθεση γούνας Καστοριάς, ένα δυσάρεστο γεγονός για την ακριτική μας περιοχή  καθώς η γουνοποιία αποτελεί οικονομικό πυλώνα της

. Ο κοροναϊός πλέον  μας καθηλώνει σε κάθε στιγμή της κοινωνικής και οικονομικής ζωής μας. Ο κοροναϊός  μας  άλλαξε την ζωή μας και κατάφερε να  υποστούμε οικονομικές ζημιές και πολλούς θανάτους .

Από εμάς εξαρτάται να αντισταθούμε. Οργανωμένα και υπεύθυνα, και σύμφωνα με τις εντολές του κράτους μας. Του κράτους που αναμένουμε να πράξει τα αυτονόητα και για την περιοχή μας. Ψυχραιμία και αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα.

 

 

 

 

Top
Enable Notifications    OK No thanks