-
Αρχική > Ελλάδα > Φθιώτιδος Συμεών: «Παιδιά μου να ξέρετε ότι είμαι κοντά σας για ό,τι με χρειαστείτε»

Φθιώτιδος Συμεών: «Παιδιά μου να ξέρετε ότι είμαι κοντά σας για ό,τι με χρειαστείτε»

Ι.Μ. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ: Την Ακολουθία του Αγιασμού σε 11 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε τρεις δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας τέλεσε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών συνοδευόμενος από κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες της Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε διαδοχικά τις Ακολουθίες του Αγιασμού: στο Δημοτικό Σχολείο Μώλου, στο 21ο Δημοτικό  Σχολείο Λαμίας, στο Μουσικό Σχολείο Λαμίας, στο 5ο Γυμνάσιο Λαμίας, στο 26ο Νηπιαγωγείο Λαμίας, στο 1ο και στο 17ο Δημοτικά Σχολεία Λαμίας, καθώς και στο 17ο Νηπιαγωγείο Λαμίας, στο 16ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας, στο Νηπιαγωγείο Ομβριακής, όπου ο κ. Συμεών προανήγγειλε την ίδρυση παραρτήματος του Ωδείου της Ι. Μ. Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» και τέλος στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο διδακτικό προσωπικό και στην μαθητική κοινότητα των σχολικών μονάδων της Μητροπόλεως Φθιώτιδος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Το σχολικό έτος, το οποίο ξεκινά σήμερα, είναι μία ακόμη  σχολική χρονιά στον καιρό της πανδημίας.

Ελπίζω και εύχομαι, πολύ σύντομα, να επανέλθουμε όλοι υγιείς στην κανονικότητα, την οποία την περιμένουμε με λαχτά­ρα, για να μπορούμε χωρίς δυσκολίες, χωρίς αποστάσεις και χωρίς ειδικά υγειονομικά μέτρα, να χαιρόμαστε τη ζωή μας στο σχολείο, αλλά και κάθε άλλη δραστηριότητά μας.

Θέλω να σας συγχαρώ όλους σας: την εκπαιδευτική κοινότητα, τόσο το διδακτικό προσωπικό, όσο και κυρίως τους μαθητές και τις μαθήτριες και τις οικογένειές σας.

Να γνωρίζετε ότι η δική σας προσπάθεια δίνει κουράγιο σε όλους μας και μας εμπνέει.

Σας έχω με πολλή αγάπη στις προσευχές μου, σας ευλογώ μέσα από την καρδιά μου και να ξέρετε ότι είμαι κοντά σας για ό,τι με χρειαστείτε. Ο Θεός να σας προστατεύει σε κάθε σας βήμα»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος ήλθε σε επαφή με περίπου 2000 μαθητές, καθηγητές και γονείς και προσέφερε σε όλους, με την ευκαιρία του Αγιασμού, δώρα και ευλογίες.

Κορύφωση του προγράμματος του κ. Συμεών ήταν το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας, το οποίο από το 2019 έως σήμερα, την περίοδο δηλαδή της ποιμαντορίας του κ. Συμεων, έχει αυξήσει την δυναμικότητα του κατά 300%!!

Ο κ. Συμεών, υλοποιώντας τις υποσχέσεις του για την παροχή κινήτρων στους μαθητές και τις μαθήτριες, διένειμε δωροεπιταγές και προπληρωμενες πιστωτικές κάρτες ποσού άνω των 5000€ προκειμένου να στηρίξει τα παιδιά και τις οικογένειες τους στα πρώτα μαθητικά τους έξοδα.

Επίσης, αναφέρθηκε στην μεταρρύθμιση στην εκκλησιαστική εκπαίδευση, την οποία χαρακτήρισε μια πρόκληση, για να αναβαθμιστεί η ποιότητα του σχολείου.

Τέλος, ο κ. Συμεών ανακοίνωσε μια δεσμίδα άμεσων μέτρων ουσιαστικής στήριξης του σχολείου στο προσεχές διάστημα.

Την ευλογία της τοπικής Εκκλησίας και τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, για την έναρξη του νέου Σχολικού έτους, μετέφεραν, τόσο ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, όσο και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης με την τέλεση των αγιασμών σε διάφορες Σχολικές Μονάδες του Δήμου Λαμιέων, αλλά και όλοι οι Ιερείς της Μητροπολιτικής Περιφερείας, οι οποίοι ακολουθώντας πιστά την Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και με πνεύμα αγαστής συνεργασίας με τους Διευθυντές όλων των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Διευθύνσεως της Φθιώτιδος, τέλεσαν τους αγιασμούς στις Σχολικές Μονάδες του Νομού.

Στις Ακολουθίες των Αγιασμών, που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, παραβρέθηκε σύσσωμη η πολιτική και εκπαιδευτική ηγεσία της Περιφερειακής Ενότητος Φθιώτιδος.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Top
Enable Notifications OK No thanks