-
Αρχική > Τοπικά νέα > Πρόστιμο για μάσκα σε πελάτη σούπερ μάρκετ στην Καστοριά

Πρόστιμο για μάσκα σε πελάτη σούπερ μάρκετ στην Καστοριά

Τηρώντας πιστά το «γράμμα του νόμου» και σύμφωνα πάντα και με την υπουργική απόφαση, μετά από εισήγηση των ειδικών για την υποχρεωτική χρήση μάσκας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού,η αστυνομία έχει εντείνει τους ελέγχους της όπου κρίνει απαραίτητο, επιβάλλοντας την ίδια ώρα τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες.

Αναλυτικότερα και όπως έγινε γνωστό, στην Καστοριά την προηγούμενη βδομάδα  διεξήχθησαν έλεγχοι σε πολλές επιχειρήσεις για την υποχρεωτική χρήση μάσκας, με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο για μη χρήση μάσκας σε 1 άτομο που ήταν πελάτης σούπερ μάρκετ σε χωριό της Καστοριάς, ο οποίος μάλιστα εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για το περιστατικό και ισχυριζόταν ότι είναι εμβολιασμένος και δεν χρειάζεται να κάνει χρήση της μάσκας.

Υπενθυμίζεται ότι είναι υποχρεωτική η μάσκα σε: ΔΕΚΟ, τράπεζες, γραφεία εξυπηρέτησης κοινού, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), σε καταστήματα λιανικής, σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική εξίσου στις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς , στα ταξί και στα επαγγελματικής χρήσης οχήματα για τους επιβάτες και τον οδηγό, στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και καταναλωτές.

Η μάσκα παραμένει υποχρεωτική για τους εργαζομένους στα καταστήματα εστίασης ενώ παραμένει ισχυρή η σύστασή μας για χρήση μάσκας σε όλους τους άλλους κλειστούς χώρους αλλά και σε ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός και δεν μπορεί να κρατηθούν αποστάσεις.

News

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks