-
Αρχική > Ελλάδα > Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος για πανδημία: Φοβόμαστε τον Οκτώβρη και κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα

Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος για πανδημία: Φοβόμαστε τον Οκτώβρη και κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα

«Με ανησύχησαν αυτά που είδα στη Θεσσαλονίκη όπου είδα μεγάλη χαλαρότητα», είπε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες

Την ανησυχία του σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας από τον Οκτώβρη και έπειτα, και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, εξέφρασε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

«Τον Οκτώβρη φοβόμαστε λιγάκι και φοβάμαι βόρεια Ελλάδα. Με ανησύχησαν αυτά που είδα στη Θεσσαλονίκη όπου είδα μεγάλη χαλαρότητα», τόνισε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε ότι το θέμα πλέον είναι η τρίτη δόση. «Το θέμα είναι αν θα πάμε σε ηλικιακό όριο ή χρονικό και ποιος έχει κάνει δόση και πότε, το κοιτάμε για την τρίτη δόση! Είναι θέμα εθνικής επιτροπής εμβολιασμών», σημείωσε προσθέτοντας ότι αυτό σίγουρα δημιουργεί πρόσθετη ένταση στην κοινωνία.

«Με αυτό το σχήμα θα πάμε σε εκλογές»

Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό τόνισε ότι η εκτίμησή του είναι πως θα πάμε σε εκλογές με αυτό το σχήμα, εκτός αν υπάρξει κάτι σημαντικό. Επανερχόμενος στους εμβολιασμού επισήμανε ότι πλέον ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού, καθώς ύ δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πείσεις αυτούς που δεν έχουν πειστεί μέχρι σήμερα. «Το πρόβλημα μας είναι οι 60 plus γιατί αυτοί εφόσον νοσήσουν θα επιβαρύνουν το σύστημα υγείας. Αυτοί δε βλέπω να πείθονται. Τα παιδιά δεν είναι πρόβλημα και να νοσήσουν θα το περάσουν! Αν είχαν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 50 δεν θα χρειάζονταν ο εμβολιασμός των παιδιών», υπογράμμισε με νόημα.

Απαντώντας σε ερώτηση για την εστίαση και το εάν ο πελάτης θα είναι εμβολιασμένος και ο εργαζόμενος όχι, σημείωσε: «Τα 2 βασικά κριτήρια είναι ότι όπου μπορείς να έχεις διαρκώς μέτρο προφύλαξης υπάρχει διαφοροποίηση. Μου λένε γιατί στο θέατρο και όχι εστιατόριο: στο θέατρο είσαι όλη την ώρα με μάσκα και το θέατρο είναι ποιοτικά διαφορετικό είναι πολιτισμός και στοιχείο προσωπικότητας του καθενός». Σε ερώτηση,δε, γιατί δεν επεκτείνεται η υποχρεωτικότητα στα Σώματα Ασφαλείας σημείωσε ότι για παράδειγμα στο Λιμενικό το 1/3 του προσωπικού θα μπει σε αναστολή και τόσο προσωπικό δεν μπορεί να αναπληρωθεί

 

Top
Enable Notifications OK No thanks