-
Αρχική > Διεθνή > Ισραήλ: Ένα στα 10 παιδιά που νόσησαν εμφάνιζαν συμπτώματα Covid-19 για μήνες

Ισραήλ: Ένα στα 10 παιδιά που νόσησαν εμφάνιζαν συμπτώματα Covid-19 για μήνες

Περίπου ένα στα 10 παιδιά που νόσησαν στο Ισραήλ είχε συμπτώματα που παρέμειναν για καιρό και μετά την ανάρρωσή τους από την Covid-19, τα οποία υποχωρούσαν σταδιακά με την πάροδο μηνών, σύμφωνα με έρευνα του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Η σοβαρή νόσηση από τον νέο κορονοϊό είναι πιο συνήθης στους ενήλικες. Υπάρχει όμως έλλειψη δεδομένων όσον αφορά τις επιπτώσεις της νόσου στα παιδιά, τα οποία εμφανίζουν λιγότερο σοβαρές επιπλοκές.

Τον Ιούνιο, το υπουργείο ρώτησε τηλεφωνικά 13.834 γονείς παιδιών ηλικίας 3-18 ετών, τα οποία είχαν αναρρώσει από την Covid-19, ζητώντας τους να αναφέρουν αν είχαν ακόμη συμπτώματα όπως δυσκολία στην αναπνοή, λήθαργο ή απώλεια γεύσης και όσφρησης. Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, το 11,2% των παιδιών είχε κάποια συμπτώματα και μετά την ανάρρωση. Το ποσοστό αυτό μειωνόταν στο 1,8-4,6% έξι μήνες μετά τη νόσηση, με τα μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά να παρουσιάζουν περισσότερα συμπτώματα.

Στην έκθεσή του το υπουργείο δεν κάνει καμία αναφορά στα εμβόλια και τις επιπτώσεις τους. Η έρευνα διενεργήθηκε περίπου την περίοδο που ξεκινούσε ο εμβολιασμός των εφήβων ηλικίας 12-15 ετών. Αρκετούς μήνες νωρίτερα είχαν εμβολιαστεί οι έφηβοι 16-18 ετών.

Μια πρόσφατη βρετανική έρευνα έδειξε ότι ένα στα επτά παιδιά μπορεί να παρουσιάζει συμπτώματα πολλούς μήνες αφότου προσβλήθηκε από την Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ο ertnews.gr 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks