-
Αρχική > Τοπικά νέα > Γιάννης Κορεντσίδης: Η χρεωκοπία της “Μακεδνός” από το 2011 και η απόφαση για την εκμίσθωση του Λατομείου

Γιάννης Κορεντσίδης: Η χρεωκοπία της “Μακεδνός” από το 2011 και η απόφαση για την εκμίσθωση του Λατομείου

Με ζημιογόνες όλες τις οικονομικές χρήσεις από το 2011 μέχρι το 2009, η απόφαση του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης “Μακεδνός” για την εκμίσθωση του Λατομείου σε ιδιώτες, ήταν πλέον μονόδρομος.

Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Καστοριανής Εστίας, για τις αιτίες που οδήγησαν την δημοτική αρχή στην απόφαση αυτή για το Λατομείο.

Ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει σαφή υπονοούμενα για την πολεμική που δέχθηκε η δημοτική αρχή, ακόμα και από δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού για το Λατομείο και ο δήμος να ζημιωθεί με 240.000 € που είναι το ετήσιο μίσθωμα, αν ξεκινούσε η λειτουργία του.

 

Πιο συγκεκριμένα ο δήμαρχος Καστοριάς τόνισε ότι:

“Το σκεπτικό της Δημοτικής Αρχής για το λατομείο ήταν να γίνει ένας ανοιχτός Διαγωνισμός που διέπεται από τους νόμους του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Κάποιοι όμως προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβλήματα σε αυτό που εμείς λέμε συμμάζεμα και νοικοκυριό.

Μου δίνεται την αφορμή με την ερώτησή σας να σας πω το εξής: Η λειτουργία της Μακεδνός από το 2011 ήταν ζημιογόνα με εξαίρεση δύο έτη, το 2013 και το 2014, όπου όμως δεν έχουν υπολογιστεί οι πάγιες δαπάνες, όπως η μισθοδοσία του προσωπικού και άλλα πάγια έξοδα που υπολογίζουμε ότι είναι περίπου 150.000 ευρώ ετησίως. Άρα, αν υπολογιστούν και αυτά τα ποσά, αποδεικνύεται ότι τελικά και αυτές οι χρονιές είναι ζημιογόνες. Το σύνολο των ζημιών σε επίπεδο δεκαετίας ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.”

https://www.kastorianiestia.gr/

 

Top
Enable Notifications OK No thanks