-
Αρχική > Τοπικά νέα > Διεθνές βραβείο για Καστοριανό τσάι!

Διεθνές βραβείο για Καστοριανό τσάι!

Χρυσό αστέρι στα Great Taste Awards 2021 που δίνονται στο Λονδίνο, για τσάι από τον Γράμμο. Πρόκειται για το “450 BIO Greek Mountain Tea” της εταιρείας 1450 Hellenic Exceptional Herbs που έχει έδρα την Κοτύλη,
Η εταιρεία “1450 Hellenic Exceptional Herbs” δραστηριοποιείται στον τομέα της καλλιέργειας και της εμπορίας αρωματικών φυτών με κύριο σκοπό της, την ανάδειξη της κορυφαίας ποιότητας των αρωματικών φυτών της ελληνικής γης.
Το εγχείρημα έλαβε χώρα στην ηπειρωτική Ελλάδα, στον ορεινό όγκο του Γράμμου και συγκεκριμένα στον ορεινό οικισμό της Κοτύλης του Νομού Καστοριάς, ο οποίος βρίσκεται σε υψόμετρο 1.450 μέτρων όπου καλλιεργούμε με σεβασμό στη φύση το τσάι του βουνού (Sideritis).Οι καλλιέργειες περιστοιχίζονται από δάση ελάτης, πεύκου, οξιάς, κέδρων και φυσικές πηγές νερού σε υψόμετρο 1.300 μέτρων μέχρι και 1.520 μέτρων.
Η αφορμή για την δημιουργία της “1450 Hellenic Exceptional Herbs” ήταν η προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της καταγωγής για το τσάι του βουνού, θέλοντας να καλλιεργηθεί εκεί που πραγματικά κατάγεται, από το ‘’βουνό’’.
Για αυτό το λόγο η εταιρεία έλαβε το όνομα της από το υψόμετρο της περιοχής.

 

ΠΗΓΗ ΦΟΥΙΤ

 

Top
Enable Notifications    OK No thanks