Το πιο εύκολο μεσημεριανό γευμά για όλους τους Έλληνες είναι τα αυγά με πατάτες. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος τα απογειώνει με μπέικον και εσείς δεν έχετε παρά να τα φτιάξετε σήμερα κιόλας.
Υλικά
- 900 γραμμ. πατάτες, σε κύβους
- 230 γραμμ. μπέικον
- 1 πράσινη, πιπεριά, κομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη
- 1 κρεμμύδι, κομμένο
- 2 φλιτζ. μανιτάρια, κομμένα
- 3 φλιτζ. γραβιέρα, ψιλοτριμμένη
- Αλάτι, κατά βούληση
- Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 8 αυγά
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό. Ρίχνουμε τις πατάτες και τις μαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε ώστε να μη δυαλύονται. Σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το μπέικον και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Κόβουμε σε κομμάτια και αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε τις πατάτες στο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το μπέικον, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και γυρίζουμε μέχρι λιώσει το τυρί. Σπάμε τα αυγά στο τηγάνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Μοιράζουμε τις πατάτες σε 4 πιάτα και σερβίρουμε με 2 τηγανητά αβγά ανά μερίδα.
eleftherostypos.gr