-
Αρχική > Διεθνή > 10χρονη πέθανε από Κορονοϊό αφού η δασκάλα της την είχε ορίσει “νοσοκόμα της τάξης” – ΦΩΤΟ

10χρονη πέθανε από Κορονοϊό αφού η δασκάλα της την είχε ορίσει “νοσοκόμα της τάξης” – ΦΩΤΟ

 

 

Μια 10χρονη από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ έχασε τη ζωή της εξαιτίας επιπλοκών από τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τους γονείς της, το παιδί εκτέθηκε στον ιό επειδή ανταποκρινόταν στα καθήκοντά της ως “νοσοκόμα της τάξης”.

Η Teresa Sperry, μαθήτρια της Πέμπτης Δημοτικού, εκτελούσε χρέη της δασκάλας που της είχε ζητήσει να συνοδεύει τους άρρωστους συμμαθητές της στη σχολική νοσοκόμα. Κάποια μέρα, άρχισε και εκείνη να βήχει και να έχει πυρετό.

Σύμφωνα με τους γονείς της, “το παιδί μας ήταν φτιαγμένο για τέτοιες αρμοδιότητες. Ήταν καλόψυχο και ήθελε πάντα να βοηθά τους άλλους.” Οι ίδιοι υποστηρίζουν, ότι αυτή η καλοσύνη της ήταν που οδήγησε στον θάνατό της.

Πώς ξεκίνησαν τα πρώτα συμπτώματα

Το κορίτσι άρχισε να νιώθει άρρωστη στις 22 Σεπτεμβρίου και ανέβασε πυρετό την επόμενη μέρα. Περίπου 4 μέρες μετά άρχισε να βήχει τόσο πολύ που η μητέρα της αναγκάστηκε να την μεταφέρει στα επείγοντα.

Βρέθηκε θετική στο ράπιντ, όμως είπαν στην οικογένεια να επιστρέψει στο σπίτι, καθώς οι πνεύμονές της έδειχναν καθαροί.

Την επόμενη μέρα, όμως, το κορίτσι σταμάτησε να αναπνέει και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου λίγες ώρες αργότερα ξεψύχησε.

Ο αγώνας της μητέρας της να ευαισθητοποιήσει τους αρνητές

“Κάναμε ό,τι μπορούσαμε και πλέον χάσαμε ένα τεράστιο κομμάτι της καρδιάς μας”, έγραψε η μαμά της στο Facebook. “Ο Covid υπάρχει και δεν νοιάζεται ποιανού τη ζωή θα αφαιρέσει.”

Δημοσιεύοντας, μάλιστα, την επιστολή του σχολείου της, αναφορικά με τον θάνατο της κόρης της σχολίασε:

Έχασα το όμορφο κορίτσι μου, επειδή οι άνθρωποι είναι υπερβολικά εγωιστές για να νοιαστούν για το τι μπορεί να συμβεί στους άλλους. Εγώ δεν ήμουν. Εμείς δεν ήμασταν. Εμείς φορούσαμε τη μάσκα μας, επειδή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον κύκλο μας που κινδυνεύουν. Η κόρη μου δεν άνηκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Κι όμως τώρα είναι νεκρή”.

Παρακάτω πρόσθεσε: “Αν θέλετε να τιμήσετε τη μνήμη της φοράτε τις μάσκες σας, κάντε τα εμβόλιά σας, κρατήστε αποστάσεις και κυρίως… σταματήστε να γκρινιάζετε και κρατήστε τα άρρωστα παιδιά σας στο σπίτι. Γιατί εσείς τουλάχιστον μπορείτε ακόμα να τα έχετε κοντά σας!”

Πηγή: nypost.com

Top
Enable Notifications OK No thanks