-
Αρχική > Απόψεις > Καστοριά : Πήραν φωτιά τα Καυσόξυλα (Θεοδώρα Κωτσοπούλου )

Καστοριά : Πήραν φωτιά τα Καυσόξυλα (Θεοδώρα Κωτσοπούλου )

Σε εναλλακτικές μορφές θέρμανσης στρέφονται όλο και περισσότεροι Καστοριανοί καταναλωτές την ώρα που το πετρέλαιο αποτελεί είδος πολυτελείας για τα περισσότερα νοικοκυριά. Με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι η τιμή του πετρελαίου…

…αναμένεται να αγγίξει το 1,40 ευρώ ανά λίτρο, απόρροια της εξίσωσης του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης, χιλιάδες πολίτες, «θύματα» της οικονομικής κρίσης, αγοράζουν μαζικά καυσόξυλα ώστε να μην χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ζεσταθούν.

Ξυλόσομπες, συμβατικά τζάκια αλλά και ενεργειακά «κερδίζουν» καθημερινά όλο και περισσότερους πολίτες αφού αποτελούν αναμφίβολα την πιο οικονομική λύση, με τους ξυλέμπορους να κάνουν λόγο για αύξηση 100% στη ζήτηση καυσόξυλων.

Συγκεκριμένα,Καστορανοί  έμποροι επισημαίνουν ότι η ζήτηση έχει διπλασιαστεί σε σχέση με πέρσι σε σημείο που οι ίδιοι αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους, καθώς οι υλοτομίες είναι πολύ λιγότερες από τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της χορήγησης περιορισμένων κονδυλίων από το αρμόδιο υπουργείο για το σκοπό αυτό.

«Η ζήτηση έχει αυξηθεί κατακόρυφα και οι παραγγελίες έχουν αρχίσει από τις αρχές Αυγούστου», τονίζει ο Θ.Μ, έμπορος στην περιοχή Καστοριάς , ο οποίος όπως εξηγεί στο Kastoria 365  η κρίση έκανε τους Έλληνες πιο μεθοδικούς στις αγορές τους. «Παλιότερα περίμεναν να αρχίσουν οι πρώτες βροχές για να αγοράσουν ξύλα. Πλέον έρχονται νωρίς και προμηθεύουνται με μεγάλες ποσότητες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι προβλέψεις, ωστόσο, κάνουν λόγο για επικείμενη αύξηση και στη τιμή των καυσόξυλων αφού αρκετοί έμποροι δεν έχουν ακόμα προμηθευτεί με τις νέες τιμές.

Στην Καστοριά  ο τόνος πωλείται έναντι ν (120 ως 135 ευρώ/τόνο) .

Αξίζει  να αναφερθεί οτι μπορεί αρκετοί να παραμένουν «πιστοί» στο πετρέλαιο, οι νέες μέθοδοι θέρμανσης, ωστόσο, προτάσσουν το ξύλο ως το πιο φιλικό καύσιμο τόσο για τη φύση όσο και για το πορτοφόλι μας.

Όπως και να’ χει,πάντως  ο χειμώνας αναμένεται «καυτός»-

 

 

.

Top
Enable Notifications OK No thanks