-
Αρχική > Τοπικά νέα > Επίδομα θέρμανσης: ( Tο ποσό  που αντιστοιχεί στην  ΠΕ Καστοριάς)

Επίδομα θέρμανσης: ( Tο ποσό  που αντιστοιχεί στην  ΠΕ Καστοριάς)

 

To ελάχιστο επίδομα αυξάνεται στα 100 ευρώ από 80 ευρώ και το μέγιστο επίδομα αυξάνεται στα 750 ευρώ, από 650 ευρώ

Από 36% για τα νοικοκυριά χωρίς τέκνα μέχρι 68% για νοικοκυριά με 3 τέκνα, αυξάνεται  το επίδομα θέρμανσης σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης κατά την παρουσίαση των μέτρων αναχαίτισης των ανατιμήσεων στην ενέργεια το πρωί της Παρασκευής. ‘

 

Ν. Καστοριάς – Καστοριά

  • Άγαμος – €315
  • Οικογένεια με 1 παιδί – €378
  • Οικογένεια με 2 παιδιά – €441

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες αυξάνεται η βάση υπολογισμού του επιδόματος από 220 στα 300 ευρώ, ενώ το επίδομα για κάθε τέκνο θα προσαυξάνεται κατά 20%, αντί για 10%, που ίσχυε έως σήμερα.

Παράλληλα, το ελάχιστο επίδομα αυξάνεται στα 100 ευρώ από 80 ευρώ και το μέγιστο επίδομα αυξάνεται στα 750 ευρώ, από 650 ευρώ. Ταυτόχρονα αυξάνονται τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά κριτήρια για την ένταξη στο επίδομα θέρμανσης.

Πως υπολογίζεται το ποσό του ενισχυμένου επιδόματος θέρμανσης

Το νέο ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας τη βάση υπολογισμού του επιδόματος που πλέον είναι στα 300 ευρώ με τις βαθμοημέρες της κάθε περιοχής που που αποτελούν έναν συντελεστή που κυμαίνεται από 0,12 έως 1,62 ανάλογα με το ψύχος. Στο τελικό ποσό προσαυξάνεται και το επίδομα για κάθε τέκνο.

Για παράδειγμα, η Αθήνα έχει συντελεστή βαθμοημέρας 0,43. Πολλαπλασιάζοντάς το επί 300 που είναι η βάση υπολογισμού το επίδομα για έναν άγαμο υπολογίζεται στα 129 ευρώ. Προσθέτοντας το  20% του επιδόματος για κάθε τέκνο ο καθένας μπορεί να υπολογίσει την εφετινή επιδότηση.

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks