-
Αρχική > Απόψεις > Οι δυο μονομάχοι που διεκδικούν την προεδρία της ΔΕΕΠ Καστοριάς

Οι δυο μονομάχοι που διεκδικούν την προεδρία της ΔΕΕΠ Καστοριάς

Για την 24η Οκτωβρίου έχουν τελικά προσδιοριστεί οι εκλογές των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων τοπικών εκλογικών επιτροπών της Νέας Δημοκρατίας μέσα από τις οποίες θα αναδειχθούν τα νέα μέλη των Δημοτικών τοπικών επιτροπών (ΔΗΜ.ΤΟ.) και των διοικουσών επιτροπών εκλογικής περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π. /παλαιών ΝΟΔΕ).

Για τον Νομό Καστοριάς υποψήφιοι πρόεδροι της ΔΕΕΠ είναι ο Βασίλειος Βελλίδης και ο Χαράλαμπος Καραταγλίδης. Για την δε δημοτική τοπική, υποψήφιοι πρόεδροι είναι ο Νικόλαος Μπόραβος και η Μαρία Κυριλλίδου.

Η αρχική εκτίμηση πάντως πως επρόκειτο για μια απλή διαδικαστική ρουτίνα, για έναν απλό εκλογικό περίπατο επανεκλογής των ήδη υφισταμένων μελών, δείχνει να ακυρώνεται οριστικά και οι εκλογές αυτές αποκτούν μια νέα βαρύτητα εξαιτίας του μεγάλου εσωκομματικού ανταγωνισμού.

Αποτελούν ένα καθαρό πεδίο ανταγωνισμού  στελεχών, τα οποία  διαδραματίζουν σημαντικότατο υποστηρικτικό ρόλο και  διεκπεραιώνουν το σύνολο της τοπικής κομματικής οργάνωσης και γραφειοκρατίας.

Είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν το κόμμα θα μπορούσε να κινηθεί έστω και στοιχειωδώς τοπικά και να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε εκδήλωση, συνάθροιση, ή κοινωνική δράση δίχως την εμπλοκή αυτών των επιτροπών.

Κατά συνέπεια έχουν και αυτές την ιδιαίτερη σημασία τους!

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Top
Enable Notifications OK No thanks