-
Αρχική > Συνταγές > Η πιο αρχοντική Πατατοσαλάτα

Η πιο αρχοντική Πατατοσαλάτα

Υλικά για 4-6 άτομα:

Υλικά για 4-6 άτομα:

5 μέτριες πατάτες βρασμένες
2 κόκκινες ή κίτρινες πιπεριές
4 μέτριες ώριμες ντομάτες
2 ψιλοκομμένα αγγούρια
10 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κούπες ελιές μαύρες ή πράσινες ή ανάμεικτες
4 σφιχτά αβγά
350 γραμμάρια μαγειρεμένα πράσινα φασολάκια
350 γραμμάρια τόνος σε λάδι, στραγγισμένος
6 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
2-3 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
Αλάτι όσο θέλεις
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι όσο θέλεις
Ψιλοκομμένα μυρωδικά, όπως μαϊντανός, θυμάρι, ρίγανη και βασιλικός
100 γραμμάρια φιλέτα αντζούγιας ή κατά βούληση (προαιρετικά)
4 καρύδια ψιλοκομμένα

Διαδικασία και εκτέλεση

Για αρχή, ξεφλουδίστε τις πατάτες, κόψτε τες σε φέτες και βάλτε τες σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Αφαιρέστε από τις πιπεριές το κοτσάνι και τα σπόρια και κόψτε τες σε λωρίδες. Κόψτε τις ντομάτες σε φέτες, καθαρίστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αφήστε μόνο 10 εκατοστά από το πράσινο μέρος τους. Κόψτε τα πράσινα φασολάκια σε κομμάτια των 2.5 εκατοστών. Στραγγίστε τον τόνο με το πιρούνι κι απλώστε τον πάνω στις πατάτες. Προσθέστε τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα πράσινα φασολάκια, τα αγγουράκια τουρσί, τα ψιλοκομμένα αγγούρια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις ελιές. Ανακατέψτε ελαφρά και χρησιμοποιήστε τα αβγά για γαρνιτούρα.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε καλά το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το ξίδι. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και τα μυρωδικά, περιχύστε τη σαλάτα με το μείγμα και χρησιμοποιήστε για το τελικό γαρνίρισμα τις αντζούγιες και τα καρύδια. Ανακατέψτε όλη τη σαλάτα καλά για να πάνε όλα τα υλικά παντού και έτοιμη η καλοκαιρινή πατατοσαλάτα μας. Μπορείτε να τη διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε. Μπορεί να διατηρηθεί μέχρι 2 μέρες μέσα στο ψυγείο.

https://xrysoskoufaki.gr/

 

 

 

 

Top
Enable Notifications    OK No thanks