-
Αρχική > Ελλάδα > “Μπάλλος”: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κέρκυρα – Βιβλική καταστροφή – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

“Μπάλλος”: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κέρκυρα – Βιβλική καταστροφή – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε η Κέρκυρα λόγω της κακοκαιρίας “Μπάλλος” που πλήττει το νησί. Την είδηση επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Κώστας Ζορμπάς.

Κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή

Την ίδια ώρα λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών κλειστές θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή όλες οι σχολικές βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

Κακοκαιρία Μπάλλος Κέρκυρα

Κακοκαιρία Μπάλλος Κέρκυρα

Κακοκαιρία Μπάλλος Κέρκυρα

Κακοκαιρία Μπάλλος Κέρκυρα

Στα δύο “κόπηκε” η Κέρκυρα – Σπεύδει Super Puma για απεγκλωβισμούς – Συγκλονιστικές εικόνες

Σε ποτάμια έχουν μετατραπεί από την έντονη βροχόπτωση πολλοί δρόμοι του επαρχιακού, αλλά και εθνικού δικτύου της Κέρκυρας που κατάφεραν να διακόψουν την οδική κυκλοφορία.

Όπως είπε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, έχει κινητοποιηθεί ελικόπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων με εναέριους διασώστες για την απομάκρυνση ατόμων από στέγες σπιτιών και άλλα ψηλά σημεία. Στο νησί μεταβαίνει η 5η ΕΜΑΚ με ομάδα διάσωσης και διασωστικές λέμβους. Επίσης, επιχειρεί ερπυστριοφόρο του Πυροσβεστικού Σώματος και έχει κινητοποιηθεί και το Λιμενικό για έλεγχο στην παραλιακή ζώνη από τα Μωραϊτικα έως τη Λευκίμμη.

Σύμφωνα με το corfutvnews.gr, τουλάχιστον 20 άτομα έχουν εγκλωβιστεί στις περιοχές Μωραΐτικα και Μεσσογγή.

Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας «λόγω των υφιστάμενων καιρικών συνθηκών και κατολισθήσεων που έχουν προκληθεί, έχει διακοπεί πριν από λίγο η κυκλοφορία οχημάτων και στην επαρχιακή οδό Αγίων Δέκα προς Σταυρό, ενώ νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Γύρου Αχιλλείου και Επαρχιακή Οδό Κέρκυρας – Λευκίμμης, από την περιοχή Πέραμα ως την περιοχή Μπενίτσες.

Η κυκλοφορία διεξάγεται με εκτροπές οχημάτων στην περιοχή Βρυώνη για όσους κατευθύνονται προς νότια Κέρκυρα και στη Μεσογγή για όσους κινούνται προς την κεντρική Κέρκυρα». Προβλήματα στο περιφερειακό οδικό δίκτυο σημειώνονται και στην περιοχή Κυνοπιαστών στη Μέση Κέρκυρα.

Σε όλα τα «επικίνδυνα» σημεία του οδικού δικτύου έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα από την Τροχαία, ενώ από την Πολιτική Προστασία συνιστάται στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες των αστυνομικών.

Κατολίσθηση στους Άγιους Δέκα

Μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε πριν λίγο μεταξύ Αγίων Δέκα και Σταυρού.

Τα αυτοκίνητα έχουν μείνει ακινητοποιημένα και αναμένουν την Πυροσβεστική υπηρεσία για να ανοιχτεί ο δρόμος.

Κακοκαιρία Μπάλλος Κέρκυρα

ενικος

Top
Enable Notifications OK No thanks