-
Αρχική > Απόψεις > ΠΕ Καστοριάς : Δεν έχουν τελειωμό  οι θάνατοι τον Οκτώβριο από κορονοιό( Δώρα Κωτσοπούλου )

ΠΕ Καστοριάς : Δεν έχουν τελειωμό  οι θάνατοι τον Οκτώβριο από κορονοιό( Δώρα Κωτσοπούλου )

 

Ο Οκτώβριος  του 2021 είναι μακράν ο πρώτος μήνας  στην ΠΕ Καστοριάς σε μολύνσεις και ο πρώτος  σε θανάτους,  8 μέχρι στιγμής και είμαστε μόνο στην μέση του μήνα παρόλο που το 57, % του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί.

Αγώνα επιβιώσεις κάνει και η πολυπαθούσα περιοχή μας η οποία έζησε την πανδημία από την αρχή της πορεία της με μια σειρά θανάτων  όμως τα γεγονότα αυτά δεν πτόησαν την  βυζαντινή αρχόντισσα  η οποία με σθένους και δύναμη ψυχής με τους κατοίκους της καταβάλει σημαντικές προσπάθειας να βγει  από αυτή την γάγγραινα που έχει διασπείρει  παγκόσμια τον θάνατο.

Και αν στο τέλος η προσπάθεια μας ευοδωθεί, Αν καταφέρουμε να έχουμε τις μικρότερες δυνατές απώλειες, τότε -όταν η κρίση θα έχει πια αποχωρήσει- θα μπορέσουμε να ‘άνω- θρώσκοιμεν’ τις κεφαλές και να πούμε πως ναι! Γίναμε πιο άνθρωποι απ’ όσο ήμασταν.

Όμως ακόμη χρειάζεται επαγρύπνηση και μεγάλη  προσοχή. Ενιαία και συντονισμένη στρατηγική λοιπόν από τους φορείς  για να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις και όχι μοιρολάτρες να παρακαλάμε μην  τυχόν γυρίσουμε στα παλιά .

Το μπορούμε σαν Καστοριά, το οφείλουμε σαν κάτοικοι της. Με δουλειά και σύνεση. Χαμογελάστε.

Κάνε υπομονή Καστοριά μου πατρίδα μου θα έρθουν καλύτερες ήμερες

Top
Enable Notifications OK No thanks