-
Αρχική > Ελλάδα > Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινά σήμερα η διάθεσή του με τιμή κοντά στο 1,14 € το λίτρο (video)

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινά σήμερα η διάθεσή του με τιμή κοντά στο 1,14 € το λίτρο (video)

Ξεκινά από σήμερα η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης, με τις τιμές στα ύψη, εξαιτίας του ράλι των διεθνών τιμών του πετρελαίου. Κοντά στο 1,14 ευρώ το λίτρο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα με την  τιμή του σημαντικά αυξημένη σε σχέση με πέρυσι όταν η εκκίνηση της περιόδου θέρμανσης έγινε στα 0,8 ευρώ.

Ωστόσο σύμφωνα με πηγές της αγοράς το ενδιαφέρον των καταναλωτών είναι περιορισμένο, είτε επειδή η πλειονότητα διαθέτει απόθεμα πετρελαίου από την περυσινή περίοδο και δεν βιάζεται να προχωρήσει σε ανεφοδιασμό, είτε επειδή ελπίζουν σε καλύτερες τιμές το επόμενο διάστημα, κάτι που εξαρτάται από την εξέλιξη των διεθνών τιμών του πετρελαίου και της ισοτιμίας ευρώ – δολαρίου.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Γιώργος Ασμάτογλου εκτίμησε  ότι παρουσιάζεται  με την πάροδο του χρόνου μια γενικότερη ύφεση των πωλήσεων στον κλάδο  και επανέλαβε ότι πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη ώστε να μειωθούν κάποιο φόροι όπως αυτός του ειδικού φόρου κατανάλωσης ή του ΦΠΑ στα καύσιμα , ώστε να αναχαιτιστεί ο πληθωρισμός αλλά να κινηθεί και ο τροχός της οικονομίας. Η τιμή του λίτρου στο 1,17 ευρώ  στα αστικά κέντρα είναι ήδη υψηλή, εκτίμησε ο κ. Ασμάτογου γιατί αυτό μεταφράζεται σε πάνω από  1, 30 ευρώ  το λίτρο στην νησιωτική Ελλάδα και θα επιφέρει  πολλά προβλήματα στην τσέπη της ελληνικής οικογένειας αλλά και στα έσοδα του κράτους.

 

Ρεπορτάζ: Μαίρη Σκανδάλη 

ερτ

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks