-
Αρχική > Απόψεις > Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Καστοριάς  Γιάννης Κορεντσίδης ( ρεπορτάζ Φωτογραφίες Θεοδωρα Κωτσοπούλου )

Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Καστοριάς  Γιάννης Κορεντσίδης ( ρεπορτάζ Φωτογραφίες Θεοδωρα Κωτσοπούλου )

Ολοκληρώθηκαν σήμερα  οι εργασίες του Ετήσιου Τακτικού  Συνεδρίου  της ΚΕΔΕ που  έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη από τις 14 ως τις 16 Οκτωβρίου

Αξίζει να αναφερθεί ότι σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας του κορονοϊού και τρία χρόνια από το τελευταίο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), οι Αυτοδιοικητικοί όλης της χώρας «συναντήθηκαν», διά ζώσης, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» της Θεσσαλονίκης, για το ετήσιο τακτικό συνέδριο τους.

Στόχος του συνεδρίου ήταν να  δοθούν οι  αρμοδιότητες, για να μπορεί να κινηθεί η αυτοδιοίκηση, η κοινωνία και ως συνεπακόλουθο, η οικονομία

Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ παραβρέθηκε ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης  όπου παρακολούθησε  με ιδιαίτερο  ενδιαφέρον όλες τις τοποθετήσεις   καθώς  οι  ομιλητές του  συνεδρίου  της ΚΕΔΕ,  εστίασαν   τις αναφορές τους στο πρόγραμμα για το ψηφιακό μετασχηματισμό υπηρεσιών και δράσεων στην αυτοδιοίκηση  όπου και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό καθώς συμμετέχει και  ο δήμος  Καστοριάς με δικό του περίπτερο. Παράλληλα ενημερώθηκε και  για τους πόρους 320 εκατομμυρίων ευρώ που αφοράν  332 δήμους μεταξύ αυτών και τον Δήμο Καστοριάς.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Καστοριάς  στο τριήμερο  συνέδριο πέρασε  ένα  αισιόδοξο μήνυμα, ενώ  εκφράστηκαν  από  το διοικητικό συμβούλιο  της ΚΕΔΕ τα αιτήματα και τα ζητήματα που απασχολούν όλους συνολικά τους δήμους, σε ότι έχει να κάνει με δίκαιη κατανομή των ΚΑΠ, όπως η επίσπευση των  διαδικασιών των προσλήψεων, επίσης   να τρέξουν πιο γρήγορα οι μελέτες και  τα προγράμματα,  παράλληλα  συζητηθήκαν και οι διαδικασίες  για τον νέο εκλογικό νόμο.

«Εκτιμώ ότι από τις εργασίες του συνεδρίου θα υπάρξουν  καλά αποτελέσματα.  Η  αυτοδιοίκηση πρέπει να παίζει ρόλο στις μεγάλες αναπτυξιακές επενδύσεις και στην απλούστευσή των αναγκών που αφορούν στην ψηφιοποίηση και την μηχανοργάνωση έτσι ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη επικοινωνία για να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά για το καλό των τοπικών κοινωνιών και κατά συνέπεια  του πολίτη» υποστήριξε  ο δήμαρχος Καστοριάς .

 

Τέλος   το τριήμερο συνέδριο παρακολούθησαν  «υψηλοί » προσκεκλημένοι της  πολιτική ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών αλλά και  άλλα μέλη της κυβέρνησης.

Top
Enable Notifications OK No thanks