-
Αρχική > Διεθνή > Απίστευτη ιστορία: Ελάφι κυκλοφορούσε για δύο χρόνια με λάστιχο – θηλιά στο λαιμ

Απίστευτη ιστορία: Ελάφι κυκλοφορούσε για δύο χρόνια με λάστιχο – θηλιά στο λαιμ

Το ελάφι δυστυχώς χρειάστηκε να χάσει το ένα από τα κέρατά του

Μια ιστορία από τη μία κωμική και από την άλλη τραγική έλαβε τέλος στα βουνά του Κολοράντο στις ΗΠΑ. Εκεί, μετά από σχεδόν δύο χρόνια, αφαιρέθηκε από το λαιμό ελαφιού.

Παρά το γεγονός ότι είδαν για πρώτη φορά το ζώο πριν από δύο χρόνια, το υλικό από την κάμερα του μονοπατιού έδειχνε ξεκάθαρα ότι το λάστιχο δεν επηρέαζε την ικανότητα του ζώου να τρώει ή να πίνει. Παρόλα αυτά, ο φόβος μήπως το λάστιχο μπλεχτεί σε κλαδιά ή, ακόμη χειρότερα, στα κέρατα ενός άλλου ελαφιού κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής, οδηγούσε συνεχώς το προσωπικό της Υπηρεσίας Πάρκων και Άγριας Ζωής να προσπαθήσει να το αφαιρέσει.

Έπειτα από τηλεφώνημα ενός κατοίκου που είχε δει το ελάφι στη γειτονιά του, οι υπάλληλοι του Τμήματος Άγριας Ζωής Dawson Swanson και Scott Murdoch ανταποκρίθηκαν στην τελευταία από τις τέσσερις προσπάθειες να βοηθήσουν το ζώο.

«Είμαι απλώς ευγνώμων που μπορώ να εργάζομαι σε μια κοινότητα που εκτιμά τους πόρους της άγριας ζωής της πολιτείας μας», δήλωσε ο Swanson. «Μπόρεσα να ανταποκριθώ γρήγορα στην αναφορά ενός κατοίκου της περιοχής σχετικά με την πρόσφατη παρατήρηση αυτού του ελάφιού στη γειτονιά τους. Κατάφερα να εντοπίσω το εν λόγω ζώο μαζί με ένα κοπάδι άλλων 40 περίπου ελαφιών».

Έπρεπε να βρεθούν σε κοντινή απόσταση για να βρουν με επιτυχία το στόχο τους με το ηρεμιστικό. Το ελάφι, που ζύγιζε πάνω από 272 κιλά, έπρεπε δυστυχώς να χάσει ένα από τα υπέροχα κέρατά του προκειμένου να γλιστρήσει το λάστιχο από το λαιμό του.

 

ΕΘΝΟΣ

Top
Enable Notifications OK No thanks