-
Αρχική > Απόψεις > Mε Μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έκθεση με τις  εικαστικές δημιουργίες του αείμνηστου Νίκου Πιστικού( φωτογραφίες Βίντεο  αφιέρωμα Δώρα Κωτσοπούλου  )

Mε Μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έκθεση με τις  εικαστικές δημιουργίες του αείμνηστου Νίκου Πιστικού( φωτογραφίες Βίντεο  αφιέρωμα Δώρα Κωτσοπούλου  )

Την σημαία του πολιτισμού ανυψώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς σε συνεργασία με τον Δήμο Καστοριάς, το Τοπικό Συμβούλιο Καστοριάς και την οικογένεια Ν. Πιστικού πραγματοποιώντας σήμερα  ένα  αξιόλογο αφιέρωμα με τις  όμορφες δημιουργίες του αείμνηστου  Νίκου Πιστικού.

Η ενδιαφέρουσα  έκθεση  έλαβε χώρα στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά, όπου παρουσιάστηκε ένα  εντυπωσιακό  σύνολο είκοσι δυο (22) προπλασμάτων που φιλοτέχνησε με ιδιαίτερη φροντίδα και μεράκι ο δημιουργός τους, παρουσιάζονται τα σπουδαιότερα μνημεία της Καστοριάς και αναδεικνύεται ο μεσαιωνικός αστικός σχεδιασμός μιας από τις σημαντικότερες πόλεις της περιόδου αυτής .

Πρόκειται για ξεχωριστές Εικαστικές  δημιουργίες που σχετίζονται με την ιστορία και τον πολιτισμό της Καστοριάς φορτωμένες με συναισθήματα και εικόνες που στοιχειώνουν και ακροβατούν ανάμεσα στην πραγματικότητα και τον μύθο.

Ο  αείμνηστος  πρωταγωνιστής  των εικαστικών  έργων που αποτελούν παρακαταθήκη για την Νέα γενιά  με τέχνη και  μεράκι , δημιούργησε πολύτιμα χρωματιστά κειμήλια  αφήνοντας τα πινέλα να χρωματίσουν τη ζωή και τον πολιτισμό της  βυζαντινής αρχόντισσας.

Εικαστικές δημιουργίες   γεμάτες από όμορφα αρχοντικά βυζαντινές εκκλησίες που προκαλούν  μεγάλη εντύπωση  στους ανθρώπους που τα κοιτάνε με  δέος και θαυμασμό  με Βλέμματα που παρατηρούν, ταξιδεύουν  και  θυμούνται.

 

Αξίζει να αναφερθεί πολλοί ήταν οι συμπολίτες μας που παραβρέθηκαν σήμερα   στην έκθεση φυσικά με  όλα τα μέτρα κατά της διάδοσης του COVID-19 στο  Αρχοντικό Τσιατσιαπά και θαύμασαν  από κοντά τις όμορφες δημιουργίες .Το παρών  έδωσε  οι οικογένεια του Νίκου Πιστικού  ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης και σύσσωμο το τοπικό συμβούλιο Καστοριάς .

Πολλοί ήταν και οι ομιλητές που αναφέρθηκαν μέσα από το βήμα της έκθεσης στα εκπληκτικά έργα του αείμνηστου Νίκου Πιστικού:

Η Προϊσταμένη της εφορίας αρχαιοτήτων Καστοριάς  Ανδρομάχη Σκρέκα , ο εκδότης της εφημερίδας Καστοριανή Εστία Δημήτρης Ιατρίδης , ο Πρώην δήμαρχος Καστοριάς κ. Ιωάννης Τσαμίσης ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς Σάκης Ρήμος.

Την εκδήλωση προλόγισε  το μέλος του τοπικού Καστοριάς   Αργύρης Ηργης όπου ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί η έκθεση ενώ ιδιαίτερη αναφορά  έκανε και στον πρώην αντιδήμαρχο πολιτισμού Χρήστο Μουρατίδη.

 Τέλος η  Έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή με ελεύθερη είσοδο για το κοινό καθημερινά εκτός Τρίτης από τις 9:00-15:00.

Στον χώρο εφαρμόζονται τα μέτρα κατά της διάδοσης του COVID-19.

΄΄

 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks