-
Αρχική > Τοπικά νέα > ΔΕΕΠ ΝΔ Καστοριάς : Αποδώσαμε φόρο τιμής στη σπουδαία μορφή του Μακεδονικού Αγώνα, τον Παύλο Μελά( Φωτογραφίες )

ΔΕΕΠ ΝΔ Καστοριάς : Αποδώσαμε φόρο τιμής στη σπουδαία μορφή του Μακεδονικού Αγώνα, τον Παύλο Μελά( Φωτογραφίες )

Την χθεσινή ημέρα αποδώσαμε φόρο τιμής στη σπουδαία μορφή του Μακεδονικού Αγώνα, τον Παύλο Μελά, ο οποίος φονεύθηκε στις 13 Οκτωβρίου του 1904 στο χωριό Μελάς (Στάτιστα) της Καστοριάς και σε όλους τους γενναίους συμπατριώτες μας που πρόσφεραν την ίδια τους τη ζωή για την εκπλήρωση του ιερού αυτού σκοπού.
Η θυσία τους ενέπνευσε όλους τους Έλληνες, τους ένωσε κάτω από αυτό τον κοινό εθνικό στόχο και τελικά οδήγησε στην απελευθέρωση της Μακεδονίας.
Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευσταθίου στον Μελά την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του ήρωα Παύλου Μελά και των αγωνιστών του Μακεδονικού αγώνα. Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Παύλου Μελά που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού, παρουσία του εκπροσώπου της Κυβέρνησης του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, τοπικών αρχών, τοπικών φορέων, Μακεδονικών Σωματείων και της ΔΕΕΠ Καστοριάς.
Η μνήμη μας είναι σε αυτούς που έδωσαν το αίμα τους, για την ελευθερία της Μακεδονίας και ειναι το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε.
Top
Enable Notifications OK No thanks