-
Αρχική > Ελλάδα > Καλλίνικος Καστορίας στην Λαμία : Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του  Πολιούχου της Άγιο Λουκά κήρυξε τον θείο λόγο (Φωτογραφίες βίντεο )

Καλλίνικος Καστορίας στην Λαμία : Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του  Πολιούχου της Άγιο Λουκά κήρυξε τον θείο λόγο (Φωτογραφίες βίντεο )

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τη μνήμη του Πολιούχου και Ελευθερωτού της πόλεως Λαμίας, του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού, τέλέστηκε χθες στη Λαμία.

Τους Αγίους Αρχιερείς προσεφώνησε και καλωσόρισε στην πρωτεύουσα της Ρούμελης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών και παρεκάλεσε τον χοροστατούντα Μητροπολίτη της ιδιαιτέρας του πατρίδος της Καστοριάς, κ. Καλλίνικο, να κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος ωμίλησε για τον Άγιο Ευαγγελιστή Λουκά προτρέποντας όλους να «ζηλέψουμε» τα χαρίσματά του Αγίου.

Στον καλλιμάρμαρο και μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Λουκά στον ομώνυμο λόφο της πόλης, τελέσθηκε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του νέου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, του άρτι νεοχειροτονηθέντος Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Γρηγορίου και του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

 

 

orthodoxianewsagency.gr/

Top
Enable Notifications OK No thanks