-
Αρχική > Τοπικά νέα > Ο Δήμος Καστοριάς παρουσίασε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του στην Έκθεση BEYOND 4.0 ( Φωτογραφίες )

Ο Δήμος Καστοριάς παρουσίασε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του στην Έκθεση BEYOND 4.0 ( Φωτογραφίες )

Στην πρώτη Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND 4.0, η οποία πραγματοποιήθηκε από 14 έως 16 Οκτωβρίου 2021, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, παράλληλα με το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ,συμμετείχε ο Δήμος Καστοριάς, με σκοπό να παρουσιάσει τα ψηφιακά προγράμματα που εφαρμόζει για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Η έκθεση τεχνολογίας – καινοτομίας BEYOND 4.0, είχε τη μορφή ενός πρότυπου «Smart Village», όπου δόθηκε το «βήμα» στους Δήμους της Ελλάδας να παρουσιάσουν τις καινοτομίες τους και να ανταλλάξουν καλές πρακτικές και τεχνογνωσία ώστε να υλοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο ψηφιακός μετασχηματισμός των υπηρεσιώντους, γεγονός που εξυπηρετεί τη μείωση της γραφειοκρατίας, την άμεση πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες του Δήμου και την αμεσότερη ανταπόκρισή τους.

Με υπάρχουσες εφαρμογές, όπως η Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Αιτημάτων Πολιτών και το Σύστημα ΙΡΙΔΑ, o Δήμος Καστοριάςπαρουσίασε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του, που θα εξελιχθεί ακόμη περισσότερομέσω των έργων Ευφυών Συστημάτων που σύντομα θα ολοκληρωθούν,  με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Αυτά αφορούν σε συστήματαΈξυπνης Παρακολούθησης Στάθμευσης, Έξυπνης Διαχείρισης Κάδων Απορριμμάτων, την πλατφόρμα Έξυπνης Πόλης,το σύστημα Ελέγχου Πρόσβασης Μέσω Βυθιζόμενων Μπαρών και το δίκτυο LoRaWAN.

«Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίας και τα ψηφιακά προγράμματα προκειμένου να εκσυγχρονίσουμε τον Δήμο Καστοριάς και προσφέρουμε στους Δημότες μας την καλύτερη δυνατή και γρήγορη εξυπηρέτηση. Ήδη, με τις εφαρμογές που έχουμε εγκαταστήσει, αλλά και τις δράσεις που έχουμε εντάξει σε χρηματοδοτικά προγράμματα, μετατρέπουμε τον Δήμο Καστοριάς σε έναν πραγματικά «Έξυπνο» Δήμο,», δήλωσε ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, η οποία πραγματοποιήθηκε παράλληλα με το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ και το 2ο Συνέδριο Καινοτομίας και Ψηφιακού Μετασχηματισμού Αυτοδιοίκησης Περιφερειών Ελλάδος, έγινε σειρά επαφών με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Έρευνας και της Τεχνολογίας ώστε ο Δήμος Καστοριάς να ενσωματώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις τελευταίες εξελίξεις από τον χώρο της τεχνολογίας στις υπηρεσίες του.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks