-
Αρχική > Απόψεις > Το πετρέλαιο θέρμανσης καίει έναν μισθό : Λάζαρος Ζήσης Ζητάμε επιπλέον μέτρα  (Δώρα Κωτσοπούλου)

Το πετρέλαιο θέρμανσης καίει έναν μισθό : Λάζαρος Ζήσης Ζητάμε επιπλέον μέτρα  (Δώρα Κωτσοπούλου)

Πετρέλαιο Θέρμανσης: Στο 1,20  Ευρώ Το Λίτρο – Πότε Θα Δοθεί Το Επίδομα Θέρμανσης

  Ξεκίνησε από την περασμένη  Παρασκευή  σε όλη την χώρα η διάθεση πετρελαίου  θέρμανσης. Η ανησυχία  είναι έκδηλη καθώς η τιμή που διαμορφώνεται δείχνει το μέγεθος του προβλήματος που θα αντιμετωπίσουν χιλιάδες νοικοκυριά .

Στο 1,  20  ευρώ το λίτρο εκτιμούν οι εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών ότι θα διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, κατά την έναρξη της περιόδου διάθεσής του στην αγορά,

Η τιμή προκύπτει με βάση τα τωρινά δεδομένα  και είναι φθηνότερη σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2020  ( 99 λεπτά  αλλά και με την τιμή που διαμορφώθηκε τον Απρίλιο, στη λήξη της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά (88  λεπτά ).

Λάζαρος Ζήσης Ζητάμε επιπλέον μέτρα

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Καστοριάς κ. Λάζαρος , κ. Ζήσης  πως ξεκίνησε, η  διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και μάλιστα υπάρχει λόγω άσχημων καιρικών , καταστάσεων  μια κινητικότητα ωστόσο  κανείς δεν ξέρει τι θα ισχύσει τελικά με το σχετικό επίδομα του πετρελαίου. «Περιμένουμε να  ξεκαθαρίσει η  εικόνα για το ποιο  τελικά σενάριο θα επικρατήσει» ..

Όπως εξήγησε ο κ.  Ζήσης η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης στα χρόνια της κρίσης μειώθηκε κατά 70 %. Σημείωσε ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο προϊόν, έως ότου όμως δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις γι’ αυτό, πρότεινε τη διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης σε όλες τις οικογένειες με εισόδημα έως 50.000 ευρώ το χρόνο, χωρίς άλλες προϋποθέσεις.

Αναφορικά τώρα με το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης  όπως ενημέρωσε   η ΕΡΤ   σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, τον Νοέμβριο θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις, ενώ το επίδομα θα καταβληθεί σε δύο δόσεις. Η προκαταβολή θα εκταμιευθεί εντός του 2021, και το υπόλοιπο με την προσκόμιση των αποδείξεων. Κατά προτεραιότητα θα εξεταστούν οι αιτήσεις των περυσινών δικαιούχων.

Ο προϋπολογισμός του επιδόματος θέρμανσης διπλασιάζεται, ενώ διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια.

Στη Φλώρινα, η 4μελής οικογένεια θα επιδοτηθεί φέτος με 496€, ενώ το χειμώνα 2020-2021 πήρε 312€.

Ωστόσο, παρότι το θερμόμετρο έχει ήδη πέσει στους 7 βαθμούς, πολλοί είναι αυτοί που κρατάνε στάση αναμονής.

Στην Κοζάνη η τιμή του πετρελαίου ξεκινά από 1,15€ ενώ στην Καστοριά  από 1,20€.

Δικαιούχοι επιδόματος θέρμανσης είναι και όσοι καταναλώνουν φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα ή πέλετ.

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks