-
Αρχική > Διεθνή > Ανησυχία για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ – Ακύρωσε το ταξίδι της στη Βόρεια Ιρλανδία

Ανησυχία για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ – Ακύρωσε το ταξίδι της στη Βόρεια Ιρλανδία

Η 95χρονη μονάρχης άλλαξε το πρόγραμμά της, καθώς οι γιατροί την συμβούλευσαν να απέχει από τις υποχρεώσεις και να ξεκουραστεί τις επόμενες ημέρες. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, δεν διευκρινίσουν τους λόγους, που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

“Η βασίλισσα δέχτηκε απρόθυμα ιατρικές συμβουλές για ξεκούραση για τις επόμενες λίγες ημέρες”, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα.

Μια πηγή ανακοίνωσε ότι η απόφαση της βασίλισσας δεν συνδέεται με τον κορονοϊό, καθώς αναπτύχθηκε έντονη φημολογία.

“Η Αυτής Μεγαλειότης έχει καλή διάθεση και έχει απογοητευτεί που δεν θα μπορέσει να επισκεφθεί τη Βόρεια Ιρλανδία, όπου επρόκειτο να συμμετάσχει σε μια σειρά από υποχρεώσεις σήμερα και αύριο”, ανέφερε το παλάτι.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ξεκουράζεται στο Κάστρο του Ουίνδσορ, το παλαιότερο παγκοσμίως κάστρο το οποίο εξακολουθεί να κατοικείται.

Η 95χρονη βασίλισσα βρίσκεται στον θρόνο εδώ και σχεδόν επτά δεκαετίες. Όταν στέφθηκε βασίλισσα, στις 6 Φεβρουαρίου 1952, έπειτα από τον θάνατο του πατέρα της, ήταν 25 ετών.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η επική αντίδραση στο βραβείο “Ηλικιωμένη της Χρονιάς”

βασίλισσα Ελισάβετ

Μόλις αυτή την εβδομάδα η Ελισάβετ απέρριψε την πρόταση ενός περιοδικού να της απονείμει τον τίτλο του «Ηλικιωμένου της Χρονιάς» λέγοντας ότι νιώθει πολύ νέα.

“Είσαι όσο χρονών αισθάνεσαι”, προσθέτοντας ότι “ελπίζω να βρεθεί άλλος πιο αξιόλογος παραλήπτης” ήταν η απάντησή της.

Το βραβείο «Ηλικιωμένος της χρονιάς» απονέμεται σε όσους έχουν συμβάλει ιδιαίτερα στη δημόσια ζωή και μεταξύ των βραβευθέντων υπήρξαν ο εκλιπών σύζυγος της βασίλισσας, ο πρίγκιπας Φίλιππος, και ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τζον Μέιτζορ.

Πηγή: Dailymail

 

Top
Enable Notifications    OK No thanks