-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > ΓΡΕΒΕΝΑ: Η απάντηση της Μητροπόλεως – “Όταν το κυνήγι της είδησης οδηγεί σε παρανοήσεις…

ΓΡΕΒΕΝΑ: Η απάντηση της Μητροπόλεως – “Όταν το κυνήγι της είδησης οδηγεί σε παρανοήσεις…

 

Ι.Μ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Την δική της απάντηση έδωσε η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών μετά το όλο θέμα που προέκυψε από βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και στο οποίο ο Μητροπολίτης κατά την τέλεση του αγιασμού στην φοιτητική εστία Γρεβενών και αφού τείνει τον Σταυρό προς τους επισήμους να τον ασπαστούν, κατεβάζει με το δάχτυλο του τη μάσκα από τα πρόσωπα τους.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν της Ι.Μ. Γρεβενών:

Σε καιρούς που η πατρίδα μας, αλλά και ο τόπος μας δοκιμάζονται όχι μόνο από την πανδημία του Covid 19 αλλά και από σωρεία οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων (για τα οποία η Εκκλησιά αγωνίζεται να δώσει την βοήθεια της στον πάσχοντα άνθρωπο), το κυνήγι της «είδησης» οδηγεί σε παρανοήσεις, ταραχές και διαστρεβλώσεις. Και στο στόχαστρο πάντα η Εκκλησία και πρόσωπα που την διακονούν.

Με αφορμή τον Αγιασμό στην Φοιτητική Εστία Γρεβενών, το μεσημέρι της 20/10/2021, η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών υπογραμμίζει τον αγώνα που έδωσε, στα πλαίσια των Συνοδικών Αποφάσεων, με την αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων κατά της πανδημίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ ακολουθώντας την αγαπητική προς τον συνάνθρωπο στάση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, είναι προσωπικά υπέρμαχος του εμβολιασμού αλλά και της αυστηρής χρήσης μάσκας, όπως έχει τονιστεί πολλαπλώς στις Εγκυκλίους του προς τις ενορίες των Γρεβενών”.

 

vimaorthodoxias.gr

 

Top
Enable Notifications    OK No thanks