-
Αρχική > Απόψεις > Καστοριά :Τι συμβαίνει με  υπηρεσία του δημοσίου πολλά τα παράπονα  

Καστοριά :Τι συμβαίνει με  υπηρεσία του δημοσίου πολλά τα παράπονα  

Έχει διαπιστωθεί ότι οι  σχέσεις με τον πολίτη σε όλες  τις υπηρεσίες του δημοσίου δεν είναι ίδιες. Υπάρχουν υπηρεσίες εξυπηρετικές αλλά υπάρχουν και υπηρεσίες δύσκολες, που είναι απολύτως σε θέση να μεταβάλουν μια απλή συνδιαλλαγή σε πραγματικό μαρτύριο.

Μια φήμη τέτοιου τύπου κακής υπηρεσιακής συμπεριφοράς (που υποστηρίζεται ωστόσο και από πάμπολες μαρτυρίες πολιτών) κατατρέχει  και μια κρατική υπηρεσία Καστοριάς.

Για έναν πραγματικά ακατανόητο λόγο, η συμπεριφορά των υπαλλήλων αυτής της υπηρεσίας κυμαίνεται από τυπικά γραφειοκρατική έως ιδιαίτερα δύστροπη, ενίοτε δε καταλήγει δεσποτική για να μη πούμε και πλήρως απαξιωτική.

Δεν είναι εύκολο κατ’ αρχήν να κλείσεις ραντεβού, δεν είναι εύκολο να σε δεχθούν συντόμως και τέλος, άπαξ και τελικά καταφέρεις να διαβείς το κατώφλι τους, δεν είναι διόλου εύκολο να συνεννοηθείς μαζί τους ήρεμα και δίχως διαπληκτισμούς.

Γιατί?

Για έναν πραγματικά αδιευκρίνιστο και μυστήριο λόγο, η πλειονότητα των υπαλλήλων εκεί μέσα (ευτυχώς όχι όλοι τους) είναι καθημερινά ‘τσιτωμένοι’ και εξαιρετικά ‘κουμπωμένοι’ απέναντι στους πολίτες. Δεν εξηγούν τίποτε, δεν διευκρινίζουν τίποτε, μιλούν απότομα, απαιτούν του κόσμου την χαρτούρα και σπανιότατα διεκπαιρεώνουν υπόθεση σε μία και μόνον επίσκεψη.

Η πρώτη σου ιδέα όταν εμπλακείς μαζί τους, είναι πως πρόκειται για σύμπτωση!

Για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Για κάτι που συνέβη αποκλειστικά και μόνο σε σένα, στην δική σου, την τόσο ιδιαίτερη, περίπτωση…

Αισθάνεσαι και ένοχος από πάνω, γιατί μάλλον κάτι έκανες λάθος και μάλλον το λάθος το οποίο έκανες ανήκει στην κατηγορία εκείνη των πολύ σοβαρών, των ασυγχώρετων λαθών, από κείνα δηλαδή που όταν συνέβαιναν σε παλαιότερες εποχές οδηγούσαν έως και σε καρατομήσεις…..

Ας το προσέξουν οι αρμόδιοι φορείς και ας δώσουν την πρέπουσα σημασία σε μια Πόλη  που βιώνει τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας από όλη την Ελλάδα

Υ Γ οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι έχουν τον μισθό τους ας σκεφτούν όμως και τους υπόλοιπους συμπολίτες μας

 

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks