-
Αρχική > Σκοτεινά Μονοπάτια Του Εγκλήματος > Υπόθεση 2000: Τον σκότωσε με το ρόπαλο…Πρωτοφανής τρόπος δολοφονίας για τα ελληνικά δεδομένα.

Υπόθεση 2000: Τον σκότωσε με το ρόπαλο…Πρωτοφανής τρόπος δολοφονίας για τα ελληνικά δεδομένα.

Τα σκοτεινά μονοπάτια του εγκλήματος γυρνάνε 21 χρόνια πίσω και μεταφέρονται στην Σησαμία Σερρών.  Η κοινωνία σοκάρεται από την στυγερή δολοφονία ενός 50χρονου κτηνοτρόφου. Ας ξετυλίξουμε το κουβάρι της φριχτής αυτής υπόθεσης. 

Το 2000 ένα στυγερό έγκλημα σοκάρει την τοπική κοινωνία της Σησαμίας Σερρών. Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα.

Η ώρα είναι λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και έξω από το χωριό Σησαμία της Νιγρίτας Σερρών επικρατεί νεκρική σιωπή. Τα φώτα από τα δύο αυτοκίνητα τα οποία κινούνται το ένα πίσω από το άλλο σπάνε το πηχτό σκοτάδι. Σταματούν λίγα μέτρα μακριά. Οι επιβάτες τους βγαίνουν απ’ αυτά και αρχίζουν να λογομαχούν πολύ έντονα.

Ξαφνικά, ένας απ’ αυτούς βγάζει ένα ρόπαλο και χτυπά με όλη του τη δύναμη το θύμα, το οποίο πέφτει στο έδαφος, αναίσθητο. Ο επίδοξος δολοφόνος τρέπεται άμεσα σε φυγή.

Το ασθενοφόρο φτάνει μετά από μερικά λεπτά. Είναι, όμως, ήδη αργά. Ο 50χρονος κτηνοτρόφος Δημήτρης Βουγιουνδρούκας είναι νεκρός. Δίπλα του, σοβαρά τραυματισμένος βρίσκεται ο γιος του, Κυπαρίσσης, ο οποίος ξυλοφορτώνεται επίσης άγρια από τον δράστη και την παρέα του.

Τι συνέβη, όμως, εκείνο το βράδυ στο ορεινό χωριό των Σερρών, τι σχέση είχε ο δράστης με το θύμα και τι οδήγησε στο τραγικό επεισόδιο;

Η μοιραία γνωριμία με την 28χρονη

Μεταφερόμαστε μερικούς μήνες πριν τη δολοφονία. Ο Ευστάθιος Κιουρτσίδης αποφυλακίζεται, έχοντας εκτίσει πολυετείς ποινές για διάφορα αδικήματα. Ο ίδιος, ωστόσο, αποφασίζει να αποκρύψει την πραγματική του ταυτότητα και συστήνεται σε όλους ως γυμναστής.

Μία απ’ τις νέες του γνωριμίες είναι και μια 28χρονη κοπέλα η οποία ζει στην περιοχή. Η ίδια είχε χωρίσει πρόσφατα, ωστόσο, ο πρώην σύντροφός της, Στέλιος Πολυχρονιάδης, δεν το είχε αποδεχτεί και συνέχιζε να την απειλεί και να την εκβιάζει. Η κατάσταση, μάλιστα, φαίνεται πως είχε φτάσει στο απροχώρητο, με τη γυναίκα τελικά να καταφεύγει στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και να υποβάλει μήνυση εναντίον του.

Τα νέα αυτά φτάνουν στον Ευστάθιο Κιουρτσίδη, ο οποίος αποφασίζει να «καθαρίσει» μόνος του το ζήτημα. Έτσι, λοιπόν, αρχίζει να απειλεί διά τηλεφώνου τον πρώην σύντροφο της κοπέλας. Ως που φτάνουμε στο μοιραίο βράδυ.

Το τηλεφώνημα λίγο πριν δράσει ο δολοφόνος

Ο ίδιος τηλεφωνεί για ακόμη μία φορά στον Στέλιο Πολυχρονιάδη, ο οποίος βρίσκεται στο σπίτι του θείου του. Εκείνος, τρομαγμένος από τις συνεχείς απειλές, φεύγει και πηγαίνει στο κοντινό αστυνομικό τμήμα για να αναφέρει το περιστατικό. Μόνο που αφήνει πίσω του το κινητό του τηλέφωνο.

Ο Κιουρτσίδης τηλεφωνεί ξανά και αυτή τη φορά το σηκώνει ο θείος του, Δημήτρης Βουγιουνδρούκας, ο οποίος έχει παραμείνει στο σπίτι μαζί με τον γιο του, Κυπαρρίση. Οι δυο τους λογομαχούν έντονα. Μέσα σε λίγα λεπτά, ο Κιουρτσίδης μαζί με μερικούς φίλους του φτάνουν έξω από το σπίτι και τον προκαλούν να βγει.

Τότε, πατέρας και γιος μπαίνουν στο αυτοκίνητο και οδηγούν την παρέα του Κιουρτσίδη έξω από το χωριό. Οι δυο παρέες πετάγονται από τα αυτοκίνητα και αρχίζουν τη συμπλοκή. Ο Ευστάθιος Κιουρτσίδης τότε βγάζει από το αυτοκίνητο ένα ρόπαλο και χτυπά θανάσιμα τον Δημήτρη Βουγιουνδρούκα στο κεφάλι.

Η καταδίωξη ως τη Θεσσαλονίκη και η σύλληψη

Μαζί με το ασθενοφόρο, στο σημείο φτάνει και περιπολικό, με τους αστυνομικούς να βρίσκουν στο αυτοκίνητο του θύματος μια γεμισμένη καραμπίνα, η οποία δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ.

Οι δράστες της επίθεσης, μόλις βλέπουν τον αιμόφυρτο άνδρα στο οδόστρωμα, μπαίνουν στο αυτοκίνητο και τρέπονται σε φυγή. Το αυτοκίνητο, σύμφωνα με τις διηγήσεις των αστυνομικών που συμμετείχαν στις έρευνες, κινείται προς Θεσσαλονίκη. Από τη στιγμή εκείνη τα ίχνη του Κιουρτσίδη χάνονται.

Ο ίδιος συλλαμβάνεται από τις αστυνομικές αρχές έναν μήνα μετά στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, ενώ στην κατοχή του βρίσκονται μικροποσότητες ναρκωτικών. Τα νέα φτάνουν αστραπιαία στη Σησαμία Σερρών, η οποία ακόμη πενθεί τον χαμό του 50χρονου κτηνοτρόφου.

Την επόμενη μέρα, ο δολοφόνος με το ρόπαλο προσάγεται στο αυτόφωρο και έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης συγκεντρώνονται δεκάδες συγγενείς και φίλοι του νεκρού, οι οποίοι είναι έτοιμοι να μπουκάρουν στο κτίριο και να τον λιντσάρουν.

Όταν ο δολοφόνος με το ρόπαλο γλίτωσε το λιντσάρισμα

Ο δολοφόνος με το ρόπαλο απομακρύνεται από την αίθουσα του ακροατηρίου την τελευταία στιγμή. Παρόμοιες σκηνές λαμβάνουν χώρα και κατά την εκδίκαση της υπόθεσης. Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα της εποχής θυμίζουν εικόνες αρχαίας τραγωδίας. Άνθρωποι να προσπαθούν να του επιτεθούν και γυναίκες να πέφτουν στο πάτωμα από τον θρήνο και τον θυμό κατά του δολοφόνου.

Οι αστυνομικοί, ξανά, όμως, με κινήσεις αντιπερισπασμού, τον φυγαδεύουν από μια δεύτερη έξοδο, τον βάζουν στην κλούβα και τον οδηγούν στις φυλακές Διαβατών. Από τη μέρα εκείνη τα ίχνη του Ευστάθιου Κιουρτσίδη χάνονται μια για πάντα.

Το φονικό, ωστόσο, που συνέβη εκείνο το βράδυ του 2000 στη Σησαμία Σερρών δεν πρόκειται να το ξεχάσει ποτέ κανένας κάτοικος του χωριού.

https://www.oneman.gr/life/ipothesi-kiourtsidi

 

Top
Enable Notifications OK No thanks