-
Αρχική > Απόψεις > Καστοριά γουνοποία : Πρέπει να το παλέψουμε όσο μπορούμε, με κάθε τρόπο, να αντιστρέψουμε αυτή την παρακμή

Καστοριά γουνοποία : Πρέπει να το παλέψουμε όσο μπορούμε, με κάθε τρόπο, να αντιστρέψουμε αυτή την παρακμή

” Πολλοί δεν θέλουν να το πιστέψουνε ακόμη αλλά δυστυχώς έτσι είναι. Οι «Τρεις κι ο κούκος» που ασχολούνται ακόμα μαζί της (με την γουνοποιία) , απλώς δείχνουν το μέτρο των πραγμάτων.

Οι εποχές έχουν αλλάξει και η ανθρωπότητα πλέον δείχνει πως δεν ενδιαφέρεται άλλο για ενδύματα ζωικής προέλευσης. Μπορεί και να είναι μια περιστασιακή στάση αυτό αλλά όμως υπάρχει.
Κανείς Καστοριανός δεν χαίρεται με αυτή την διαπίστωση και κανέις δεν εύχεται αυτή η διεθνής νοοτροπία να κρατήσει, δείχνει πάντως σημάδια μονιμότητας και παγίωσης”
Αυτά ακριβώς γράφει ο Εκιντζόγλου, φοβάμαι ότι δυστυχώς δεν μπορώ να διαφωνήσω μαζί του.
Η γούνα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θυμόμαστε, πολύ λίγοι είναι οι άνθρωποι που έμειναν στον κλάδο και απειροελάχιστοι (αν υπάρχουν) αυτοί που μπαίνουν τα τελευταία χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι ο κλάδος σύντομα θα σβήσει στην Καστοριά, αν μη τι άλλο ελλείψει εργαζομένων. Όσο για την τάση κατά της γούνας (στις δυτικές κοινωνίες), είναι μία πραγματικότητα που δύσκολα θα αντιστραφεί.
Όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν βέβαια ότι πρέπει να τα παρατήσουμε και να αφεθεί ο κλάδος αβοήθητος να σβήσει, ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ…!
Πρέπει να το παλέψουμε όσο μπορούμε, με κάθε τρόπο, να αντιστρέψουμε αυτή την παρακμή, αλλά όπως γράφει κι ο Εκιντζόγλου, αυτοί που εκλέγουμε, για την πάρτη τους μόνο ενδιαφέρονται κι απλώς σέρνονται πίσω από τις εξελίξεις…
Ο Εκιντζόγλου γράφει ακριβώς αυτό για την γουνοποιϊα:

 Τοποθέτηση  του  Γιώργου Μαντζούρςα   στο θέμα του 365 Μια πόλη πεθαίνει

 

Top
Enable Notifications OK No thanks