-
Αρχική > Τοπικά νέα > Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς για τα επιδόματα covid

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς για τα επιδόματα covid

 

Νέα επιδόματα covid σε υγειονομικούς υπαλλήλους, ευπαθείς ομάδες κ.α εξήγγειλε πριν λίγες ημέρες  η κυβέρνηση δια στόματος του Πρωθυπουργού αφήνοντας για μία ακόμα φορά στο περιθώριο τον Έλληνα Αστυνομικό.

Έναν Αστυνομικό που από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα έχει επωμιστεί το μεγαλύτερο  φορτίο των ελέγχων  και των παραβάσεων, που κλήθηκε (ακόμα και με αναστολή αδειών) να συμμετέχει πέραν των αρμοδιοτήτων του στον άνισο αγώνα ενάντια στη πανδημία και που χάρη  σ΄αυτόν  έμεινε ο κόσμος  ασφαλής  στο σπίτι και δεν κατέρρευσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ακόμα θυμόμαστε με συγκίνηση το Μάρτιο του 2020 όπου στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός αναφέρει   χαρακτηριστικά : “Οι μαχητές των νοσοκομείων μας αξίζουν κάθε βοήθεια. Είναι οι ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες. Όπως και τα στελέχη της πολιτικής προστασίας και οι ένστολοι μας που νύχτα ημέρα προσφέρουν τον εαυτό τους για το κοινό καλό, τους ευχαριστώ… σας ευχαριστώ εκ μέρους όλων των Ελλήνων. Δε σας αρκεί μόνο ένα χειροκρότημα και ένας δημόσιος έπαινος αλλά και κάτι παραπάνω …και θα μεριμνήσω προσωπικά γι’ αυτό”.

Έχουν περάσει από τότε σχεδόν 20 μήνες και παρατηρούμε με αγανάκτηση ότι  η κυβέρνηση δυστυχώς μας έχει γυρίσει επιδεικτικά την πλάτη, εξαιρώντας μας από κάθε οικονομική επιβράβευση , αγνοώντας και υποτιμώντας παράλληλα την προσφορά μας κατά της εξάπλωσης της πανδημίας.

Η μοναδική επιβράβευση που έλαβε ο Αστυνομικός ήταν ένα SMS από τον τότε Υπουργό Προστασίας του Πολίτη (τον Απρίλιο του 2020) ,και ήρθε μετά τον μεγάλο και επίπονο αγώνα και της ατελείωτες ώρες εργασίας των συναδέλφων μας  ενάντια στην έξαρση του μεταναστευτικού που εξελισσόταν παράλληλα με την πανδημία.

Πότε επιτέλους θα μπει ένα φρένο στη κοροϊδία και τον εμπαιγμό που υπόκειται ο Έλληνας Αστυνομικός; Πότε σκοπεύετε κ.κ της Κυβέρνησης  να υλοποιήσετε τις  δεσμεύσεις σας προς τον πολυπαθή  Έλληνα Αστυνομικό;  Δεν είμαστε επαίτες. Απαιτούμε και αξιώνουμε ίση επιδοματική μεταχείριση με τους υπόλοιπους εργασιακούς κλάδους που συμπράττουν στον άνισο και διαρκή αγώνα κατά της πανδημίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-                                                                                                             -Ο-

Πρόεδρος                                                                                    Γενικός Γραμματέας

 

ΣΠΥΡΙΔΗΣ Ιωάννης                                                                           ΤΟΤΟΝΙΔΗΣ Μηνάς

 

Top
Enable Notifications OK No thanks