-
Αρχική > Τοπικά νέα > Η πενθήμερη επίσκεψη της Φωτεινής Kολλάρα στη Γαλλία

Η πενθήμερη επίσκεψη της Φωτεινής Kολλάρα στη Γαλλία

Η Συντονίστρια Εκπαίδευσης Βρυξελλών κ. Φωτεινή Kολλάρα πραγματοποίησε πενθήμερη επίσκεψη στη Γαλλία από την Τρίτη 16 έως και το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021.
Στη διάρκεια της επίσκεψης είχε συναντήσεις με την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Kεραμέως, την Πρέσβη της Ελλάδας στη Γαλλία κ. Αγλαΐα Μπαλτά, το Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Δημήτριο, την Ελληνική κοινότητα Παρισίων και περιχώρων, συλλόγους γονέων και άλλους φορείς.
Η Συντονίστρια είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να προωθήσει σημαντικά θέματα που αφορούν στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση στη Γαλλία. Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκε και προωθήθηκε αποτελεσματικά το θέμα της επιλογής και διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στο Γαλλικό Εθνικό Απολυτήριο (Baccalauréat) στο πλαίσιο σύναψης συμφώνου διμερούς εκπαιδευτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.
Επίσης θέματα που αφορούν στην κάλυψη κενών εκπαιδευτικών στις ελληνικές σχολικές μονάδες της Γαλλίας, την στήριξη των αποσπασμένων εκπαιδευτικών, την επιμήκυνση της διάρκειας των αποσπάσεων στο εξωτερικό και το ζήτημα του ύψους του επιμισθίου των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στις χώρες ευθύνης του Σ.Γ.Ε. Βρυξελλών.
Τέλος συμφωνήθηκαν πολιτισμικές συνεργασίες μεταξύ της Γ. Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, της Ελληνικής κοινότητας Παρισίων και του Σ.Γ.Ε. Βρυξελλών. Γνώρισε από κοντά εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς καθώς και τις κτιριακές εγκαταστάσεις που συνθέτουν τις ελληνικές σχολικές μονάδες στο Παρίσι και τα περίχωρα.
Ήταν μία εξαιρετικά εποικοδομητική επίσκεψη από την οποία απορρέουν αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στην Ευρώπη.

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks