-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > Παπαευαγγέλου: Δεν θα μειωθεί ο αριθμός των θανάτων σύντομα – «Κίνδυνος» για  8 Π.Ε. ( μια και στην Δυτική Μακεδονία 

Παπαευαγγέλου: Δεν θα μειωθεί ο αριθμός των θανάτων σύντομα – «Κίνδυνος» για  8 Π.Ε. ( μια και στην Δυτική Μακεδονία 

Στον απόηχο των σημερινών αυξημένων, και πάλι, επιδημιολογικών στοιχείων του ΕΟΔΥ, την δυσάρεστη πρόβλεψη ότι ο αριθμός των καθημερινών θανάτων δεν θα μειωθεί το επόμενο διάστημα, έκανε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας. «Η πίεση στο ΕΣΥ θα εξακολουθήσει για πολλές εβδομάδες και θα αργήσουμε να δούμε κάμψη του αριθμού των καθημερινών θανάτων», είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαευαγγέλου.

Η καθηγήτρια μίλησε για σταθεροποίηση των κρουσμάτων σε υψηλό επίπεδο (6.700 κατά μέσο όρο των τελευταία εβδομάδα), για 54.000 ενεργά κρούσματα στην χώρα, 3.500 νοσηλείες, 405 εισαγωγές κατά μέσο όρο την τελευταία εβδομάδα (σ.σ. χθες είχαμε ρεκόρ με 490 εισαγωγές) και πληρότητα των ΜΕΘ στο 88%.

Αναφορικά με τη διασπορά του ιού, τόνισε ότι 27 από τις 75 βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο, ενώ νέες αυξητικές τάσεις παρατηρούνται σε οκτώ περιφερειακές ενότητες:

-Σάμ

-Γρεβενά

-Ηράκλειο

-Πρέβεζα

-Άρτα και

-Έβρο

Τέλος σχετικά με την τρίτη δόση, η κ. Παπαευαγγέλου υποστήριξε ότι θα πάψει να είναι αναμνηστική.

Δείτε την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

 

https://www.aftodioikisi.gr/y

 

Top
Enable Notifications OK No thanks