-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > Apsis Hotel  :  Ένα στολίδι στην καρδιά της Δυτικής Μακεδονίας με θέα το Μουρίκι και το Άσκιο.

Apsis Hotel  :  Ένα στολίδι στην καρδιά της Δυτικής Μακεδονίας με θέα το Μουρίκι και το Άσκιο.

Η ζωή μας είναι γεμάτη ταξίδια. Ταξίδια που ξεκινούν κάθε μέρα, με κάθε αφορμή. Κοντινά ή μακρινά, μικρά ή μεγάλα. Το Apsis Hotel εμπνέεται από την ανάγκη του ανθρώπου να λυτρώνεται από την καθημερινότητα, έχοντας ως φιλοσοφία την βαθιά πίστη πως ο επισκέπτης είναι σαν ένα μέλος της οικογένειας που επιστρέφει σπίτι μετά από καιρό. Φιλοξενία για μας σημαίνει να αγκαλιάζει κανείς τους καλεσμένους του με ένα χαμόγελο ζεστό και αληθινό.

Το Apsis Hotel απολαμβάνει μια ιδιαίτερα πλεονεκτική τοποθεσία στην καρδιά της Κοζάνης, με φόντο το ειδυλλιακό τοπίο του φημισμένου Καστανοδάσους. Ένα δάσος που καλύπτει μια τεράστια έκταση στην περιοχή της Πτολεμαΐδας γεμάτο από «ευλογημένα δέντρα» όπως χαρακτηριστικά αποκαλούνται οι καστανιές. Λιθόστρωτα δρομάκια, Μακεδονίτικα σπίτια, η γραφική πλατεία, οι φυσικοί καταρράκτες, αλλά και ο Ναός του Αγίου Μηνά, δημιουργούν μεμιάς την εντύπωση ενός ιστορικού προορισμού.

Το γοητευτικό Εμπόριο απλώνεται στους πρόποδες του όρους Μουρικίου, στα σύνορα Κοζάνης, Καστοριάς και Φλώρινας και αποτελεί την στρατηγική σας βάση για να μπορέσετε να εξερευνήσετε όλους τους κρυμμένους «θησαυρούς» των γύρω περιοχών. Βάλια Κάλντα, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Γρεβενά, Νυμφαίο, αλλά και τα διάσημα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν, Βασιλίτσα, 3-5 Πηγάδια, Σέλι, απέχουν μόλις 30 με 45 λεπτά με το αυτοκίνητο μέσα από κατάφυτες διαδρομές μοναδικού κάλλους.

Αν θέλετε να βιώσετε την εμπειρία του απολύτως παραδοσιακού κτηρίου μέσα από μια πιο σύγχρονη αισθητική, με το ξύλο και την πέτρα να κυριαρχούν παντού, σε συνδυασμό με την ρετρό ατμόσφαιρα και τα διακοσμητικά στοιχεία του παρελθόντος, τότε αυτό είναι το κατάλληλο μέρος.

Μια ηρεμία προκλητική, όμορφη όσο και το τοπίο, σας πλημμυρίζει σαν βρεθείτε στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας. Δάση με τρεχούμενα νερά, η ηρεμία του βουνού, οι ανεξερεύνητες γωνιές και οι αγχολυτικοί περίπατοι στα καλντερίμια, σάς απομακρύνουν από τη ρουτίνα της πόλης. Νιώστε τη μυστηριακή ατμόσφαιρα της «ζεστής κοιλάδας» Βάλια Κάλντα και περιηγηθείτε στα γραφικά ύψη που θυμίζουν ελβετικές Άλπεις. Ανακαλύψτε τα περίφημα Μπουχάρια της Κοζάνης και ζήστε την εμπειρία ενός άλλου «Grand Canyon». Θαυμάστε το παραμυθένιο Νυμφαίο και γνωρίστε από κοντά όλες τις αρκούδες που φιλοξενούνται από τον Αρκτούρο σε υψόμετρο 1.350μ!

Mια βόλτα στον Αετό Φλώρινας που χρονολογείται εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια αλλά και στις Αγραπιδιές προκειμένου να δείτε από κοντά τα καταφύγια λύκων που φιλοξενεί κι εδώ ο Αρκτούρος, σίγουρα αποτελούν μια συγκλονιστική εμπειρία! Ανακαλύψτε τα ποτάμια που απέχουν σε απόσταση αναπνοής αλλά και τις φημισμένες λίμνες Χειμαδίτιδα, Ζάζαρη, Βεγορίτιδα και Πετρών. Η ελληνική φύση υπόσχεται να σας μαγέψει, καθώς διαφορετικά χρώματα και οικοσυστήματα συνυπάρχουν αρμονικά στον αέρα του Βορρά.

To Apsis Hotel βρίσκεται στην είσοδο του Εμπορίου και αποτελείται από 17 δωμάτια τα οποία εναρμονίζονται πλήρως με την τοπική αρχιτεκτονική παράδοση και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν μπαλκόνι, ενώ ο ξενώνας προσφέρει συγκλονιστική θέα στον καταπράσινο κάμπο της Πτολεμαΐδας. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Apsis Hotel είναι η τεράστια και περιποιημένη αυλή του γεμάτη από ανθισμένα και μυρωδάτα λουλούδια, δέντρα και θάμνους, δημιουργώντας έτσι το απόλυτο σκηνικό για να ανασάνετε βουνίσιο αέρα με θέα το Μουρίκι και το Άσκιο.

Top
Enable Notifications OK No thanks