-
Αρχική > Απόψεις > Οι πρώτες εντυπώσεις από τον νέο μας Μητροπολίτη κ. Καλλίνικο 

Οι πρώτες εντυπώσεις από τον νέο μας Μητροπολίτη κ. Καλλίνικο 

• Απλός, κατανοητός και ευπροσήγορος απεδείχθη ο νέος μας μητροπολίτης στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη.

• Ο κ. Καλλίνικος, επιδεικνύοντας ένα πρόσωπο βαθιά ανθρώπινο, με καθαρές και διαυγείς σε νοήματα κουβέντες, επικεντρώθηκε περισσότερο στον άνθρωπο, παρά στις καταστάσεις. Έδειξε να ενδιαφέρεται κατά κύριο λόγο για το ποίμνιο του . Άλλωστε οι πράξεις και η έως τώρα διαδρομή του, στον ελάχιστο χρόνο που έχει διανύσει στην Καστοριά, αν μη τι άλλο, δείχνουν έναν θρησκευτικό ηγέτη με βαθύτατο ενδιαφέρον προς το πλήρωμα της εκκλησίας.

Επισκέφθηκε τοπικούς παράγοντες, ιδρύματα, φορείς, έπιασε έναν- έναν και συγχρωτίστηκε με -αγνώστους ακόμα σε αυτόν- ανθρώπους συνομίλησε έως και με μικρά παιδιά στην μέση του δρόμου, προσέφερε δώρα από καρδιάς και έτσι, δίχως μεγάλο κόπο και προσπάθεια, από άγνωστος έγινε γνωστός και μάλιστα ιδιαίτερα προσφιλής και αγαπητός σε πολύ μεγάλο τμήμα του λαού.

• Ο κ. Καλλίνικος δείχνει να διακατέχεται από όλες εκείνες τις αξίες από τις οποίες, ιδεατά, οφείλει να διακατέχεται ο κάθε πνευματικός ηγέτης.

• Εχει ένα δικό του, τελείως ανεπιτήδευτο και απλό στυλ, ακτινοβολεί αμεσότητα, αυθεντικότητα, πραότητα, καλοσύνη και ηρεμία. Αρετές που σίγουρα θα εκτιμηθούν και θα προσελκύσουν ακόμη και τους έως τώρα αδιάφορους στην εκκλησία.

• Η εκλογή αυτού του ανθρώπου στον επισκοπικό θρόνο της Καστοριάς δείχνει πως πραγματικά συνέβη θεία χάριτι.

Οι πρωτες εντυπώσεις από τον νέο μας μητροπολίτη Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks