-
Αρχική > Ελλάδα > Πιστοποιητικό νόσησης: Εισήγηση για μείωση ισχύος σε 3 μήνες

Πιστοποιητικό νόσησης: Εισήγηση για μείωση ισχύος σε 3 μήνες

Πιστοποιητικό
Πηγή: Ευρωκίνηση

Μείωση της ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης από κορονοϊό στους 3 μήνες εισηγήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr,  η επιτροπή των ειδικών. Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν και θα ανακοινωθούν από το  υπ. Υγείας που θα εξετάσει την εισήγηση της επιτροπής.

Πρόταση να μειωθεί ο χρόνος λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού από τους 9 μήνες

Υπενθυμίζουμε πως ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τόνισε, στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε την Τρίτη στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της ΕΕ αναφορικά με την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού, πως το 9μηνο που προτείνεται για την ισχύ των πιστοποιητικών είναι αρκετά μακρύς χρόνος.

Παράλληλα στήριξε τον εμβολιασμό στις ηλικίες 5-11 που ξεκινά στις 15 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα, καθώς και την κοινή προμήθεια θεραπευτικών σχημάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Από την πλευρά της Ελλάδας θα θέσουμε υπόψη τα νέα μέτρα, τα οποία έχουμε λάβει και έχουν να κάνουν με περιορισμούς ειδικά για τις κατηγορίες των πολιτών μας άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί καθώς επίσης και για την ανάγκη να αυξηθεί η τρίτη δόση, η ενισχυτική δόση σε όλους τους πολίτες» σημείωσε ο κ. Πλεύρης προσερχόμενος στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες.

Πιστεύουμε ότι σιγά σιγά θα πρέπει να συζητήσουμε την ισχύ γενικότερα των πιστοποιητικών σε ένα χρόνο που να διαφυλάσσει την ανοσία των πολιτών», επισήμανε ο κ. Πλεύρης.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Top
Enable Notifications OK No thanks