-
Αρχική > Συνεντεύξεις > Βασίλης Βελλίδης ο νέος πρόεδρος της ΔΕΕΠ Καστοριάς στην ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ (Συνέντευξη Δώρα Κωτσοπουλου )

Βασίλης Βελλίδης ο νέος πρόεδρος της ΔΕΕΠ Καστοριάς στην ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ (Συνέντευξη Δώρα Κωτσοπουλου )

Η  εκλογή μου στην Προεδρία της Οργάνωσης αποτελεί για μένα την ύψιστη τιμή αλλά και ευθύνη να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που έδειξαν στο πρόσωπο μου τα μέλη της παράταξης που συμμετείχαν στις εσωκομματικές μας εκλογές και να δικαιώσω την επιλογή που έκαναν στο πρόσωπο μου δήλωσε μεταξύ άλλων στην συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ο νέος πρόεδρος της ΔΕΕΠ Καστοριάς Βασίλης Βελλίδης.

Από διοριζόμενος πρόεδρος γίνατε εκλεγμένος πρόεδρος της ΔΕΕΠ. Πώς αισθάνεστε και τι πραγματικά σημαίνει αυτή η αλλαγή;

Δεν σημαίνει κάτι για μένα αυτή η διαφορά. Αισθάνομαι τυχερός και ευχαριστημένος που μετά την ψήφιση μου από τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για μια καλύτερη ημέρα για τον τόπο και την Παράταξη μας στην Καστοριά. Αποτέλεσε τεράστια τιμή για μένα ο ορισμός μου στο αξίωμα του Προέδρου της ΔΕΕΠ ΝΔ Καστοριάς με απόφαση του Γραμματέα Οργανωτικού- Διευθυντή Γραφείου του Προέδρου κ. Στέλιου Κονταδάκη πριν από 1,5 χρόνο. Όπως και τώρα μετά το πέρας των εσωκομματικών μας διαδικασιών, μιας ημέρας γιορτής για την παράταξης μας, η εκλογή μου στην Προεδρία της Οργάνωσης αποτελεί για μένα την ύψιστη τιμή αλλά και ευθύνη να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που έδειξαν στο πρόσωπο μου τα μέλη της παράταξης που συμμετείχαν στις εσωκομματικές μας εκλογές και να δικαιώσω την επιλογή που έκαναν στο πρόσωπο μου.

Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σημειώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά εγγράφων νέων μελών και ψηφοφόρων φυσικά σε κομματική οργάνωση. Ήταν πραγματικά ενδιαφέρον για το κόμμα ή απλά εξασφάλιση ψήφων από τον κάθε υποψήφιο;

Για ακόμα μία φορά ο κόσμος της Καστοριάς, o κόσμος της παράταξης μας απέδειξε με την μαζική εγγραφή στο μητρώο μελών του κόμματος αλλά και με την συμμετοχή του στις εσωκομματικές εκλογές ότι παραμένει ενεργός και θέλει να συμμετέχει σε όλες τις διαδικασίες στην Νέα Δημοκρατία. Επίσης πιστεύω ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε ότι υπήρχαν υποψηφιότητες για όλη την δομή της οργάνωσης της ΔΕΕΠ Καστοριάς (Πρόεδρο ΔΕΕΠ, μέλη ΔΕΕΠ, Πρόεδρο ΔΗΜΤΟ, μέλη ΔΗΜΤΟ και Σύνεδροι) και μετά από χρόνια στελεχώθηκαν όλες οι Τοπικές μας Οργανώσεις. Κλείνοντας αυτό που προεκλογικά παρατήρησα ήταν ότι υπήρχε θέληση από καινούργια μέλη να εγγραφούν στην Νέα Δημοκρατία και να έχουν λόγο στα εσωκομματικά δρώμενα της Παράταξης μας. 

«Όπως προεκλογικά είχα τονίσει, η υποψηφιότητά μου για την Προεδρία της ΔΕΕΠ στηρίζεται στην ομαδικότητα, στην συλλογικότητα και στο ότι υπάρχει συγκεκριμένη στόχευση για την επόμενη μέρα»

Μετά εκλογές πραγματικότητα, υπήρξε ένα αίτημα που δεν ικανοποιήθηκε από τον συνυποψήφιο σας και σχεδόν μια ΔΕΕΠ πανομοιότυπη με την προηγούμενη σε σύνθεση. Τι σημαίνουν αυτές οι δύο επιλογές σας;

Όπως προεκλογικά είχα τονίσει, η υποψηφιότητα μου για την Προεδρία της ΔΕΕΠ στηρίζεται στην ομαδικότητα, στην συλλογικότητα και στο ότι υπάρχει συγκεκριμένη στόχευση για την επόμενη μέρα για την βελτίωση της κατάστασης στον τόπο μας αλλά και της Παράταξη μας στην Καστοριά. Η υποψηφιότητα μου δεν ήταν πυροτέχνημα αλλά στηριζόταν και υποστηριζόταν από όλα τα στελέχη της Παράταξης μας που έθεσαν υποψηφιότητα για μέλη της ΔΕΕΠ και παρόλο που ψηφιζόμασταν ξεχωριστά ήμασταν μια ομάδα που με συγκεκριμένο σχέδιο και προτάσεις διεκδικούσε την εμπιστοσύνη του κόσμου της Παράταξης μας στην Καστοριά. Πολλές φορές προεκλογικά είχα αναφερθεί στο συγκεκριμένο κομμάτι και ότι με τα υπόλοιπα μέλη έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα των εκλογών. Συνεπώς με όσα σας ανέφερα προηγουμένως το αίτημα που κατατέθηκε από τον συνυποψήφιο μου δεν έγινε δεκτό.

Επίσης με την  νέα σύνθεση της ΔΕΕΠ σαφώς και υπάρχουν ομοιότητες με την προηγούμενη αλλά έχει γίνει και ανανέωση, με την είσοδο νέων μελών στο τακτικό συμβούλιο της Οργάνωσης όπως επίσης έχει γίνει και αναδιανομή στους τομείς που έχουν τα μέλη που συμμετέχουν στην Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στην Καστοριά.

.Θέλετε να μας πείτε την οργάνωση σας σε τομείς και τι σχέδια δράσης έχετε σε κάθε θεματική ενότη

Καταρχάς έγινε ορισμός όλων των τομέων (Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, Υπεύθυνος Εκλογικής Ετοιμότητας, Υπεύθυνος Παραγωγικών και Επιστημονικών Φορέων, Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Υπεύθυνος Εργαζομένων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και Υπεύθυνος Τομέα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων) που ορίζονται μέσα από τον Κανονισμό Πανελλαδικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας. Κατά δεύτερον λόγω των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μας προχώρησα στον ορισμό επιπλέον Υπευθύνων σε αρκετούς Τομείς (Αγροτικών Φορέων, Παιδείας, Τουρισμού, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Γούνας, Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Σωμάτων Ασφαλείας, Εκκλησιαστικών Θεμάτων, Σχέσεων Κοινωνίας και Κόμματος, Ατόμων με Αναπηρία, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ελλήνων της Διασποράς)  που είναι σημαντικοί για την περιοχή μας. Το επόμενο χρονικό διάστημα με τον αντίστοιχο Υπεύθυνο θα παρουσιάσουμε πιο αναλυτικά και πιο εξειδικευμένα τα σχέδια δράσης σε κάθε θεματική ενότητα με συγκεκριμένες προτάσεις και στόχους.

Ποιος πιστεύετε είναι ο ρόλος της ΔΕΕΠ Καστοριάς σαν κομματική οργάνωση και τι δράσεις σχεδιάζετε να υλοποιήσετε τους επόμενους μήνες;

 

Η Νέα Δημοκρατία είναι διαχρονικά η Παράταξη που στηρίζεται στις Οργανώσεις της. Μέσα από αυτές υπάρχει η πρώτη επικοινωνία, η πρώτη ζύμωση με τον κόσμο και μέσα από αυτές υπάρχει η αμφίδρομη επικοινωνία κεντρικά με το κόμμα αλλά και τώρα που είναι Κυβέρνηση με όλα τα Κυβερνητικά Στελέχη. Η ΔΕΕΠ απαρτίζεται από στελέχη τα οποία αφουγκράζονται την κοινωνία, είναι σε καθημερινή επικοινωνία με τους φορείς, τους ανθρώπους και γενικά όλο τον κόσμο της περιοχής όπου καταγράφουν και μεταφέρουν τα προβλήματα, τα αιτήματα και τις προτάσεις του καθενός ώστε να μπορέσουν να υλοποιηθούν. Το έχουμε αναφέρει και παλαιότερα και θα ήθελα να το τονίσω για ακόμα μία φορά ότι ο ρόλος της ΔΕΕΠ είναι εισηγητικός και όχι εκτελεστικός. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν δράσεις σε όλους τους Τομείς που αναπτύσσονται στην περιοχή, όπως τον Πρωτογενή, τον Δευτερογενή και τον Τριτογενή Τομέα (Τουρισμός). Ως Οργάνωση βασικό μας μέλημα είναι η ισόρροπη ανάπτυξη του κάθε τομέα για να προκύψει μια καλύτερη ημέρα και ένα καλύτερο αύριο για τον Τόπο μας.

Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους νεοδημοκρατες αλλά κάι στους μη- νεοδημοκρατες της Καστοριάς;

Όπως λειτούργησα μέχρι σήμερα, με κύριο μέλημα μια καλύτερη ημέρα για την περιοχή και την Παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, αυτό θα συνεχίσω να πράττω και στο μέλλον, γιατί το πιστεύω ακράδαντα ότι μέσα από την συνεργασία και την συλλογικότητα όλων των φορέων και όλων των ανθρώπων της περιοχής θα προκύψουν καλύτερα πράγματα για την περιοχή μας. Το έχει τονίσει άλλωστε και ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ότι Ενωμένοι Μπορούμε να δημιουργήσουμε και να πραγματοποιήσουμε πολλά πράγματα για τον Τόπο και την Πατρίδα μας.

 

 

Bασίλης Βελλίδης ο νέος πρόεδρος της ΔΕΕΠ Καστοριάς

Top
Enable Notifications OK No thanks