-
Αρχική > Ελλάδα > Ερχονται 550 προσλήψεις συνοροφυλάκων μέσα στο 2022

Ερχονται 550 προσλήψεις συνοροφυλάκων μέσα στο 2022

Την πρόσληψη 550 συνοροφυλάκων μέσα στο 2022 ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Από αυτούς, 250 θα τοποθετηθούν στην Αλεξανδρούπολη και οι υπόλοιποι 300 στους τρεις νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας, αφού πρώτα εκπαιδευτούν. Οπως εξήγησε ο υπουργός, οι προσλήψεις γίνονται λόγω της αύξησης της πίεσης από μεταναστευτικές ροές στον Εβρο.

«Λόγω αύξησης της πίεσης προχωράει και η αύξηση της ικανότητας αποτροπής. Το 2022 θα ενισχυθεί η δύναμη των συνοροφυλάκων με 550 άτομα, από τους οποίους 250 θα τοποθετηθούν στην Αλεξανδρούπολη και οι υπόλοιποι 300 στους τρεις νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας. Εκπαίδευση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας σε συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα (συνοριακός έλεγχος και συνοριακή φύλαξη, διαβατηριακός έλεγχος, πλαστότητα εγγράφων, ανάλυση κινδύνου, ταυτοποίηση υπηκοότητας – screening, αφενημέρωση-debriefing, προστασία ανθρώπινων και θεμελιωδών δικαιωμάτων, εκμάθηση ξένων γλωσσών) είναι μερικά από τα καθήκοντά τους», είπε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός.

Κριτήρια

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό θα έχουν οι Ελληνες/ίδες πολίτες (άνδρες και γυναίκες) που έχουν τα ακόλουθα προσόντα και προϋποθέσεις:

1. Κατοικούν την τελευταία διετία ή κατοικούσαν από τη γέννησή τους και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους σε περιοχές της Περιφέρειας Εβρου και Ανατολικής Μακεδονίας.

2. Είναι απόφοιτοι όλων των τύπων Λυκείου ή άλλης ισότιμης σχολής εσωτερικού ή εξωτερικού.

3. Δεν υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους.

4. Εχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης.

5. Εχουν σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου.

6. Εχουν ανάστημα (άνδρες και γυναίκες) τουλάχιστον 1,70 μ., χωρίς υποδήματα.

7. Εχουν πίστη στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην πατρίδα και δεν πρεσβεύουν θρησκευτικές δοξασίες που εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

8. Οι άνδρες έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης πρόσληψης. Δεν γίνονται δεκτοί υποψήφιοι οι οποίοι έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.

9. Δεν έχουν καταδικασθεί τελεσίδικα για τέλεση, απόπειρα ή κάθε μορφή συμμετοχής σε κακούργημα ή σε εγκλήματα ανυποταξίας, λιποταξίας, προσβολών του δημοκρατικού πολιτεύματος, προσβολών της διεθνούς υπόστασης της χώρας, προσβολών κατά της πολιτειακής εξουσίας, κατά των πολιτειακών και πολιτικών οργάνων.

eleftherostypos.gr

 

 

Top
Enable Notifications    OK No thanks