-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > Δύσκολες ώρες για τους κατοίκους της Φλώρινας: Ισχυροί μετασεισμοί, 30 πόντοι χιόνι και πολλά κρούσματα

Δύσκολες ώρες για τους κατοίκους της Φλώρινας: Ισχυροί μετασεισμοί, 30 πόντοι χιόνι και πολλά κρούσματα

Στις 17:15 στην πόλη της Φλώρινας σημειώθηκε νέα δόνηση 4,3 Ρίχτερ – Η δόνηση ήταν επιφανειακή και το επίκεντρο ήταν το ίδιο με αυτό που έδωσε τον σεισμό των 5,3 βαθμών – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν τρεις δήμοι –  Δείτε φωτογραφίες από τη χιονισμένη πόλη της Φλώρινας

Πολύ δύσκολες ώρες βιώνουν οι κάτοικοι ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, καθώς οι μετασεισμοί συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς και το τελευταίο 24ωρο, με τον τελευταίο να σημειώνεται στις 5.14 μμ στην πόλη της Φλώρινας και να έχει ένταση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Η δόνηση ήταν επιφανειακή και το επίκεντρο ήταν το ίδιο με αυτό που έδωσε τον σεισμό, των 5,3 βαθμών στις 9 Ιανουαρίου.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το GRTimes.gr, ο «Διομήδης» κάνει τη δική του δουλειά με την ισχυρή χιονόπτωση να έχει φέρει 30 πόντους χιόνι μέσα στον αστικό ιστό, την ώρα που η περιοχή τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται και στο επίκεντρο της πανδημίας καταγράφοντας σήμερα 109 κρούσματα.

«Είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Σήμερα ολόκληρη η περιοχή μαζί με τους δήμους Πρεσπών και Αμυνταίου κηρυχθήκαμε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Πριν από λίγο είχαμε έναν ακόμη ισχυρό σεισμό που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη πόλη, ενώ έξω από το πρωί έχουμε ισχυρές χιονοπτώσεις που έχουν φέρει 30 πόντους χιόνι» σημειώνει στο GRTimes ο δήμαρχος Φλώρινας, Βασίλης Γιαννάκης.

Δείτε φωτογραφίες από τη χιονισμένη Φλώρινα που δημοσίευσε ο ιστότοπος neaflorina.gr

271057436_473014771157608_8361108941736177952_n
271085066_317918670230042_4666907507315628819_n

Σε ερώτηση για το αν οι δύο ισχυροί μετασεισμοί έχουν επιφέρει νέα προβλήματα ο δήμαρχος, υπογραμμίζει ότι «υλικές ζημιές υπάρχουν, αλλά όχι κάτι πολύ σοβαρό. Ωστόσο, υπάρχει έντονη ανησυχία και η ψυχολογία μας βρίσκεται σε πολύ χαμηλό σημείο, διότι εκτός όλων των άλλων η περιοχή μας έχει και πολλά κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα».

Κραυγή αγωνίας από πολίτη

Στο μεταξύ λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί οι κάτοικοι της Φλώρινας απευθύνουν έκκληση για βοήθεια. Πριν από λίγο, αναγνώστης του GRTimes, μόνιμος κάτοικος της πόλης, με μικρό παιδί και διαμέρισμα που έχει υποστεί φθορές από τους σεισμούς τόνισε ότι «φοβόμαστε να βγούμε από το σπίτι. Έχει τρεις ημέρες τρέμει το φυλλοκάρδι μας και δεν μπορούμε να μετακινηθούμε σε κάποιο ασφαλές σημείο, λόγω της κακοκαιρίας. Να πάμε σε ένα γυμναστήριο, να είμαστε κάπου ασφαλείς».

«Το παιδί κλαίει συνεχώς και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Δεν ήρθε και κανείς να καταγράψει τις ζημιές» συμπλήρωσε.

Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε

Σύμφωνα με τον Σεισμολογικό Σταθμό του ΑΠΘ, μετά τον σεισμό της 9ης Ιανουαρίου, η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά, και έχει δώσει μέχρι στιγμής άλλη μία δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών και αρκετές μικρότερες.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι τρείς δήμοι της ΠΕ Φλώρινας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν πριν από λίγο οι δήμοι Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, μετά από απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης του σεισμού έως κι έξι μήνες, δηλαδή έως και τις 11 Ιουλίου 2022.

Ήταν αίτημα των δημάρχων της ΠΕ Φλώρινας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες στην διαχείριση των προβλημάτων που προέκυψαν από τον σεισμό της 9ης Ιανουαρίου 2022 στις παραπάνω περιοχές.

Δείτε φωτογραφίες από τη χιονισμένη Φλώρινα που δημοσίευσε ο ιστότοπος neaflorina.gr

DSC_0976
DSC_0983
DSC_0989
DSC_0997

Πηγή: GRTimes.gr  – neaflorina.gr 

 

https://www.protothema.gr/

 

Top
Enable Notifications OK No thanks