-
Αρχική > Ελλάδα > Καιρός: Η κακοκαιρία «Διομήδης» φέρνει δριμύ ψύχος – Πόσο θα πέσει τη θερμοκρασία την Πέμπτη

Καιρός: Η κακοκαιρία «Διομήδης» φέρνει δριμύ ψύχος – Πόσο θα πέσει τη θερμοκρασία την Πέμπτη

Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία Διομήδης, από την οποία ταλαιπωρήθηκαν οι κάτοικοι πολλών περιοχών της Ελλάδα τις τελευταίες 48 ώρες, αφήνοντας ωστόσο χαμηλές θερμοκρασίες και την Πέμτπη (13/1).

Τραγωδία σημειώθηκε τις απογευματινές ώρες, με την ανάσυρση δύο νεκρών λόγω της κακοκαιρίας. Ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε ρέμα, στον ορεινό όγκο του Λαγκαδίου, στο Δήμο Βισαλτίας Σερρών, ενώ αγνοείται η σύζυγός του. Νεκρός βρέθηκε και 50χρονος εργαζόμενος που δούλευε στις αποκαταστάσεις των βλαβών στην ηλεκτροδότηση στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα, στην Καρδίτσα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ, στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Χιόνια αναμένονται στην κεντρική Ελλάδα

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής χώρας, ενώ ενδέχεται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις να σημειωθούν και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση τη νύχτα. Σημαντικά είναι άλλωστε τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές γραμμές εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

«Μηδέν» θα δείξει το θερμόμετρο στην Αττική

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ ακόμη και στην Αττική, η χαμηλότερη τιμή της θερμοκρασίας θα πέσει στο μηδέν. Στη Θεσσαλονίκη το κρύο θα είναι ακόμη πιο έντονο, με το θερμόμετρο να δείχνει -3.

Οι χιονοπτώσεις που ήδη σημειώνονται σε ορεινά τμήματα του νομού Αττικής, αναμενόταν ήδη από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης να ενταθούν και να γενικευτούν, ενώ είναι αρκετά πιθανό να δούμε χιόνια ακόμη και πολύ χαμηλά προς τα βόρεια τμήματα.

Η πρόγνωση του καιρού θέλει το θερμόμετρο να δείχνει -7 στο Μέτσοβο και τα ορεινά της Φωκίδας και -6 στη Φλώρινα και το Νευροκόπι.

Έτσι, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ, παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Ο καιρός στην Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά 8 και τοπικά μέχρι το απόγευμα 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 04 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 6 και στο Θρακικό 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -06 (μείον 6) έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι από -10 (μείον 10) έως 02 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά και Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ενδέχεται να σημειωθούν και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα σταδιακά από το απόγευμα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Κυκλάδες και Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα στην Κρήτη πιθανώς τις πρωινές ώρες να είναι τοπικά ισχυρά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα δυτικά τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις. Στα νότια λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην περιοχή του Καστελλόριζου.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 eleftherostypos.gr

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks