-
Αρχική > Ελλάδα > Ραγίζει καρδιές ο θάνατος του 14χρονου από κορονοϊό – “Σε δύο ημέρες έφυγε” λέει ο πατέρας του

Ραγίζει καρδιές ο θάνατος του 14χρονου από κορονοϊό – “Σε δύο ημέρες έφυγε” λέει ο πατέρας του

Ανείπωτη θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου ενός 14χρονου παιδιού από κορονοϊό, στη Φθιώτιδα. Η υγεία του παιδιού, που ήταν ΑΜΕΑ, παρουσίασε μεγάλη επιδείνωση όταν νόσησε με κορονοϊό. Την Τρίτη διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας, ωστόσο, κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, στην Αθήνα, όπου δυστυχώς κατέληξε.

Ο 14χρονος ήταν ανεμβολίαστος, όπως και όλη η οικογένειά του. Ο πατέρας του μίλησε στο LIVE NEWS και τα λόγια του συγκλονίζουν. “Είχε τέσσερις ημέρες πυρετό και την Τρίτη άρχισε να επιδεινώνεται η κατάσταση, έχω οξυγόνο στο σπίτι, νεφελοποιητές και όλα, εισπνεόμενες μάσκες, είχαμε χρόνια ολόκληρα αυτή την ιστορία, έπεσε το οξυγόνο”, ανέφερε.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι υπόλοιποι στην οικογένεια πέρασαν πολύ ελαφρά τον κορονοϊό, “σαν μία γρίπη”. Σε ερώτηση εάν είχαν σκεφτεί το ενδεχόμενο να βοηθούσε εμβολιασμός του παιδιού, απάντησε: “Είχα μιλήσει με τον γιατρό, μας είπε να το κάνουμε. ‘Δεν νομίζω’, μας είχε πει, ‘να τον πειράξει’. Αλλά ήταν τέτοιο παιδί που αναρωτιόμασταν τι να κάνουμε. Φοβόμασταν να πάρουμε ρίσκο”, είπε ο πατέρας του 14χρονου.

Φίλος της οικογένειας επισημαίνει ότι ο φόβος του εμβολίου τους κράτησε ανεμβολίαστους. “Η οικογένεια νοσούσε από κορονοϊό εδώ και μία εβδομάδα. Το παιδάκι αυτό ήταν ένα παιδάκι με προβλήματα, ΑΜΕΑ εδώ και πολλά χρόνια. Η οικογένεια ήταν ανεμβολίαστη. Πατέρας, μητέρα, το παιδί και άλλο ένα παιδάκι. Γενικά υπήρχε έτσι ένα ψιλοάγχος, κατά κάποιο τρόπο φόβος, δεν ήταν δηλαδή στο κίνημα των αντιεμβολιαστών, καμία σχέση”, ξεκαθάρισε ο φίλος της οικογένειας.

“Πήγαμε την Τρίτη κάτω, σε δύο ημέρες έφυγε”, επισήμανε ο πατέρας του 14χρονου.

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks