-
Αρχική > Διεθνή > Απέλαση για τον Τζόκοβιτς, έχασε την έφεση

Απέλαση για τον Τζόκοβιτς, έχασε την έφεση

Οι ελπίδες του Νόβακ Τζόκοβιτς να παίξει στο αυστραλιανό Open εξανεμίστηκαν σήμερα, αφού το δικαστήριο απέρριψε την έφεση του κορυφαίου Σέρβου κατά της διαταγής απέλασης που είχε εκδοθεί σε βάρος του.

Τρεις δικαστές του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου επικύρωσαν την απόφαση που έλαβε την Παρασκευή ο υπουργός Μετανάστευσης να ακυρώσει τη βίζα του 34χρονου Σέρβου για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Η απόφαση πιθανότατα σημαίνει ότι ο Τζόκοβιτς, ο οποίος δεν έχει εμβολιαστεί κατά του COVID-19, θα παραμείνει υπό κράτηση στη Μελβούρνη μέχρι να απελαθεί.

Ο υπουργός ακύρωσε τη βίζα με το σκεπτικό ότι η παρουσία του Τζόκοβιτς στην Αυστραλία μπορεί να αποτελεί κίνδυνο για την υγεία και την «καλή τάξη» του αυστραλιανού κοινού και «μπορεί να είναι αντιπαραγωγική στις προσπάθειες εμβολιασμού από άλλους στην Αυστραλία».

Η βίζα του Τζόκοβιτς ακυρώθηκε αρχικά στις 6 Ιανουαρίου στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης λίγες ώρες αφότου έφτασε για να αγωνιστεί στο πρώτο Grand Slam του 2022.

Ο Σέρβος τενίστας, που αρχικά έλαβε ιατρική εξαίρεση για είσοδό του στη χώρα παρότι ανεμβολίαστος, κατηγορείται και για παρατυπίες στα ταξιδιωτικά του έγγραφα, αλλά και πως ότι έσπασε την καραντίνα ενώ είχε διαγνωστεί με κορονοϊό, κάτι που παραδέχθηκε δημοσίως. Ο Τζόκοβιτς ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στις 16 Δεκεμβρίου δήλωσε ότι την επόμενη ημέρα, 17 Δεκεμβρίου, όταν απένειμε έπαθλα σε έφηβους τενίστες και φωτογραφίζονταν μαζί τους δεν γνώριζε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό.

Η αντίδραση από τους Αυστραλούς ήταν οργισμένη, ενώ η υπόθεση έχει προκαλέσει ακόμη και διπλωματική κόντρα μεταξύ Σερβίας και Αυστραλίας. Απ’ την άλλη βέβαια υπήρξαν και διαδηλώσεις υπέρ του.

https://www.efsyn.gr/athlitismos/a

 

Top
Enable Notifications OK No thanks