-
Αρχική > Απόψεις > Καστοριά πρόταση : Η  ίδρυση ενός πανεπιστημιακού νοσοκομείου, με ιατρικές σχολές, και η εγκατάσταση του στο κτήριο της ΕΔΗΚΑ(Θεοδώρα Κωτσοπούλου) 

Καστοριά πρόταση : Η  ίδρυση ενός πανεπιστημιακού νοσοκομείου, με ιατρικές σχολές, και η εγκατάσταση του στο κτήριο της ΕΔΗΚΑ(Θεοδώρα Κωτσοπούλου) 

 Γεγονός που ανασύρει από το σεντούκι μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα περιφερειακά νοσοκομεία  που τα περισσότερα κρυβόταν  κάτω από ένα χαλί ελπίδας, αισιοδοξίας και καρτερικότητας,  ίσως κάτι να αλλάξει θετικό την πορεία για το μέλλον των  νοσοκομείων της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας .

Η ΠΡΟΤΑΣΗ μας  μέσα λοιπόν σε αυτά τα πλαίσια, υπολογίζοντας παλιά και διακαή αιτήματα της περιοχής και λαμβάνοντας υπόψη τις διαρθρωτικές δομές της Καστοριάς μας αλλά και τις σύγχρονες απαιτήσεις και συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, μια πρόταση που θα συμβάλει καθοριστικά στην δημιουργία μιας νέας πνοής στην Καστοριά είναι η διεκδίκηση από μέρους μας και η ίδρυση ενός πανεπιστημιακού νοσοκομείου, με τις συνεπακόλουθες ιατρικές σχολές, και η εγκατάσταση του στο κτήριο της ΕΔΗΚΑ στην περιοχή της Χλόης. Έχουν  πλέον τελειώσει και οι  διαδικασίες  και το κτίριο ιδιοκτησίας του Επιμελητηρίου γνωστό και ως ΕΔΗΚΑ, έχει πλέον νομιμοποιηθεί

Η ίδρυση πανεπιστημιακών σχολών στην πόλη μας ήταν πάγιο αίτημα εδώ και δεκαετίες, με πιο ισχυρή πρόταση αυτή της Αρχιτεκτονικής Σχολής, για την οποία ετοιμάστηκαν υποδομές, διανύσαμε αρκετή απόσταση αλλά αν και φαινόταν ότι φτάσαμε στην πηγή, δεν ήπιαμε ποτέ νερό στο παρά πέντε. Η ίδρυση τμημάτων ΤΕΙ που διαχρονικά αυξήθηκαν, μειώθηκαν, επανιδρύθηκαν, πολλαπλασιάστηκαν, εξαγγέλθηκαν, κόπηκαν, αναβαθμίστηκαν σε ΑΕΙ, ελαττώθηκαν σε βάθος περίπου20 χρόνων δεν φαίνεται να επέφεραν τα αναμενόμενα θετικά αποτελέσματα στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

H προτεινόμενη εγκατάσταση του νέου πανεπιστημιακού και διαβαλκανικού πλέον νοσοκομείου στα κτήρια της ΕΔΗΚΑ στην χλόη, λύνει ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα σε τέτοιου είδους προτάσεις που είναι οι δαπάνες για την ανάπτυξη των υποδομών.

Σίγουρα θα χρειάζονται διορθώσεις, μετατροπές, προσθήκες, εξειδικεύσεις και άλλες πολλές εργασίες στην διατύπωση αυτή. Αυτό είναι όμως καθήκον των αιρετών μας αρχόντων. Από την μια μεριά να οργανωθούν και να δουλέψουν από κοινού και από την άλλη να διεκδικήσουν, να απαιτήσουν και να πετύχουν την πρόκριση της Καστοριάς έναντι του Κοζανό και Αθηνοκεντρικού κράτους που όλοι ξορκίζουμε ή απλά βρίσκουμε σαν απλή δικαιολογία για τις αποτυχίες μας. Είναι η εποχή που σχεδιάζονται οι χρηματοδοτήσεις και οι προτεραιότητες της επόμενης δεκαετίας, με επιπτώσεις για τα επόμενα 50 χρόνια τουλάχιστον. Αν και τώρα δεν αξιοποιήσουμε την ‘εμπειρία’ των  αιρετών , την ‘ικανότητα’ στις δημόσιες σχέσεις πολύ-προβαλλόμενων ηγετών, την ‘δυναμική’ επίμονων κοινοβουλευτικών και τις ‘κατάλληλες θέσεις’ κυβερνητικών παραγόντων της Καστοριάς, τότε θα πρέπει να αναρωτηθούμε σαν κοινωνία για τις επιλογές μας και αυτές φυσικά να λογοδοτήσουν ενώπιον μας.

   

Top
Enable Notifications OK No thanks