-
Αρχική > Ελλάδα > Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Έρχεται πολικό ψύχος από Παρασκευή (Χιόνια στην Καστοριά )

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Έρχεται πολικό ψύχος από Παρασκευή (Χιόνια στην Καστοριά )

O Σάκης Αρναούτογλου απηύθυνε μία προειδοποίηση σχετικά με την ψυχρή εισβολή, η οποία έρχεται να ρίξει τη θερμοκρασία. Ακόμη, πρόκειται να υπάρξουν εναλλαγές αερίων μαζών. Από την  Παρασκευή το απόγευμα και μετέπειτα θα εισέλθει ψυχρή μάζα πολικής προέλευσης, η οποία θα ρίξει εντυπωσιακά τη θερμοκρασία από βορά προς νότο.

«Θέλει λίγο προσοχή αύριο στους ανέμους στην ανατολική Ελλάδα, κυρίως στη νησιωτική καθώς θα φυσήξει δυνατά ένας βοριάς και μάλιστα εκτός από έντονο κυματισμό, θα ρίξει αισθητά και τη θερμοκρασία. Αυτός ο βοριάς θα είναι αρκετά παγερός σε μεγάλο τμήμα της χώρας», τόνισε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Επιδεινώνεται ο καιρός από την Παρασκευή

Όπως σημείωσε, την Παρασκευή αναμένεται μια σταδιακή επιδείνωση του καιρού μέσα στην ημέρα με αρκετές βροχές στη δυτική Ελλάδα, κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού – βορειοανατολικού Αιγαίου.

Από το απόγεμα στη βόρεια Ελλάδα θα εισέλθει ένας παγερός βοριάς και μαζί με κάποια σύννεφα θα πρέπει να αρχίσουν να δίνουν βροχές στα παραθαλάσσια αρχικά και κάποιες χιονοπτώσεις σε ορεινές, ημιορεινές και βαθμιαία ίσως και σε πεδινές περιοχές.

Το Σάββατο οι χιονοπτώσεις κατεβαίνουν πιο νότια και επηρεάζουν πρόσκαιρα και περιοχές της βόρειας Ελλάδας και ίσως φτάσουν μέχρι και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα και στην κεντρική Ελλάδα. «Περιμένουμε τα αυριανά στοιχεία για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για αυτόν τον χιονιά που θα προκύψει σε αρκετές περιοχές της χώρας κυρίως κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Από την Παρασκευή το απόγευμα και μετέπειτα θα εισέλθει αυτή η ψυχρή μάζα πολικής προέλευσης, η οποία θα ρίξει εντυπωσιακά τη θερμοκρασία από βορά προς νότο. Φαίνεται να έχουμε κάποιες αξιόλογες χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές παραθαλάσσιες και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, ακόμη και της κεντρικής ίσως και στα νότια τμήματα της χώρας φτάσουν κάποιες χιονοπτώσεις προς το Σαββατοκύριακο».

Καιρός Αρναούτογλου

Ο καιρός αύριο – Πού αναμένονται βροχές

Στο μεταξύ, την Τρίτη στα νησιά του νότιου Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες, ενώ στα Δωδεκάνησα υπάρχει και μικρή πιθανότητα για τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά θα υπάρχουν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας μετά το μεσημέρι. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από -10 έως 4 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από -11 έως 10, στην Ήπειρο από -5 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -5 έως 10, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -4 έως 13, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του βόρειου Αιγαίου από -1 έως 8 βαθμούς, και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βόρειοι με εντάσεις έως 7 Μποφόρ στο Αιγαίο και έως 6 Μποφόρ στο Ιόνιο. Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί-βόρειοι με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 10 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με παροδικά αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 Μποφόρ και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς.

https://www.aftodioikisi.gr/

 

Top
Enable Notifications OK No thanks